Nova vest
Fudbal

Subota, 06.05.2006.

13:40

Okuka saopštio širi spisak za EP

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Dragomir Okuka saopštio je prošireni spisak od 24 kandidata za nastup na Evropskom prvenstvu u Portugaliji.

"Imamo dobru, talentovanu selekciju, generaciju koja obećava. Na spisku se nalazi 13 igrača rodjenih 1984. godine i kasnije, koji će moći da igraju i u sledećem kvalifikacionom ciklusu. Okosnicu tima čine igrači koji su i izneli teret kvalifikacija", rekao je Okuka na konferenciji za novinare u Fudbalskom savezu SCG.

Okuka se zahvalio selektoru seniorskog tima SCG Iliji Petkoviću što je dozvolio igračima koji će verovatno nastupati i na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj da nastupaju za mladu reprezentaciju. Reprezentativci koji nastupaju u prvenstvu SCG okupiće se 10. maja, ali bez prvotimaca Crvene zvezde i OFK Beograda koji će se zbog obaveza u finalu nacionalnog Kupa Okuki na raspolaganje staviti 13. maja.

Igrači koji nastupaju u inostranim klubovima, čija se prvenstva kasnije završavaju, okupiće se 16. maja, tri dana pre polaska u Portugaliju.

"Samo tri dana ćemo na pripremama u Novom Sadu biti u kompletnom sastavu, ali želeli smo da igrače oslobodimo presije medija, a i referenduma u Crnoj Gori, koji je zakazan za 21. maj", pojasnio je Okuka.

Selektor mlade reprezentacije SCG je objasnio i razloge zbog kojih na njegovom spisku nema nekih igrača koji su ranije igrali za tim, ali ni onih koji su se preporučili skorašnjim dobrim partijama.

"Nemanja Rnić je dobio prednost u odnosu na Rista Lakića, iako je dugo pauzirao i ne igra u najboljoj formi. To je igrač koji je puno dao ovom timu. Miroslav Radović je ovog proleća malo igrao u Partizanu, kao i Marko Perović u Crvenoj zvezdi", rekao je Okuka.

Okuka je dodao i da u timu zbog povrede nema Miloša Ninkovića iz kijevskog Dinama, a da je Miloš Dimitrijević, testiran na
prijateljskoj utakmici protiv Tunisa, izgubio mesto u postavi Nanta. Selektor se odrekao i usluga odbrambenog fudbalera nemačkog drugoligaša Burghauzena Vlada Jeknića i napadača Čukaričkog Lazara Popovića.

Evropsko prvenstvo igraće se od 23. maja do 4. juna, a "plavi" će u prvoj fazi takmičenja nastupati u grupi sa Nemačkom, Francuskom i domaćom Portugalijom.

"Svi moraju da nas respektuju, jer samo ipak aktuelni vicešampioni, ali činjenica je da su nam protivnici izuzetno kvalitetni. Osim Italije i Španije u našoj grupi igraće najvrednije iz Evrope, ali ako je prodjemo mislim da smo spremni za velike domete", naglasio je Okuka.

Na spisku, sa koga će do 14. maja otpasti dva igrača, nalaze se:

Golmani: Vladimir Stojković (Crvena zvezda), Miroslav Vujadinović (Budućnost Podgorica), Aleksandar Jović (Zeta).

Odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva), Duško Tošić (Sošo), Marko Lomić, Nemanja Rnić (obojica iz Partizana), Milan Stepanov (Trabzon), Milan Biševac, Dušan Basta (Crvena zvezda), Slobodan Rajković (OFK Beograd).

Fudbaleri sredine terena: Simon Vukčević (Saturn Moskva), Dejan Milovanović, Boško Janković, Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Stefan Babović (Partizan), Aleksandar Trišović (Krivbas), Ivan Todorović (Zeta), Igor Burzanović
(Budućnost Podgorica), Miloš Pavlović (Voždovac).

Napadači: Mirko Vučinić (Leće), Milan Purović (Crvena zvezda), Ljubiša Vukelja (Vojvodina).

Evropsko prvenstvo igraće se od 23. maja do 4. juna, a "plavi" će u prvoj fazi takmičenja nastupati u grupi sa Nemačkom, Francuskom i domaćom Portugalijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu