Nova vest
Fudbal

Petak, 05.05.2006.

13:48

Fifa "preti" Kambodži

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Svetska fudbalska federacija zapretila je nacionalnom savezu Kambodže da će ga suspendovati zbog navodnog mešanja politike u izbor predsednika te organizacije. Predsednik Fife Sep Blater pismom je obavestio Fudbalski savez Kambodže na moguće posledice, piše u današnjem izdanju Pnom Pen Posta, koji se objavljuje na engleskom jeziku.

Sao Soka, bliski saradnik premijera Kambodže Huna Sena i komandant nacionalne vojne policije, na izborima održanim 24. aprila smenio je Keka Ravija sa funkcije predsednika Saveza.

"Statut Fife grubo je prekršen. Fifa ne može da prizna takozvane izbore", rekao je Blater za Pnom Pen Post.

Blater je dodao da će, u slučaju da se staro rukovodstvo ne vrati na svoja radna mesta, Fifa biti prinuđena da predloži suspenziju kambodžanskog saveza, čime bi reprezentaciji te zemlje bilo onemogućeno učešće na međunarodnim takmičenjima. Na koji način se politika umešala u izbore još nije jasno. Kek Ravi je član kraljevske Funcinpek partije, koja je članica vladajuće koalicije koju predvodi Hun Sen.

Zamenik generalnog sekretara kambodžanskog saveza Jen Čijeng potvrdio je da je Fifa poslala pismo upozorenja, ali je istakao da je Svetska fudbalska federacija zapretila da će reagovati samo ako se utvrdi da se državno rukovodstvo mešalo u izbore. Suspenzija bi značila i da bi Fifa prekinula da Kambodži uplaćuje 250.000 dolara godišnje za razvoj fudbala. Fudbalski savez Kambodže poslao je Fifi pismo u kome je obrazložio zašto su održani aprilski izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve