Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.05.2006.

20:38

Zemun se ne dâ, Evropa u Kuli

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Zemuna pobedili su kao gosti Voždovac 2:1 u pretposlednjem kolu Meridian Superlige. Na taj način Zemunci su zadržali izglede da opstanu, a osim šest ranije poznatih drugoligaša, od ispadanja će do poslednjeg kola strahovati još četiri ekipe – Zemun, Budućnost BD, Vojvodina i Borac.

U borbi za mesto u Kupu UEFA Hajduk je pobedio Zetu 3:1 i u poslednje kolo lige ulazi sa bodom više od Golubovčana.

Voždovac se zadržao na trećem mestu na tabeli sa 50 osvojenih bodova, tri više od kulskog Hajduka, ali taj klub nije prijavljen za evropska takmičenja, pa će u Kupu UEFA uz Partizan i finalistu Kupa OFK Beograd igrati četvrtoplasirani tim lige.

Hajduk u nedelju gostuje Jedinstvu iz Bijelog Polja, a pobedom bi Kuljani obezbedili Kup UEFA.

Partizan je golovima Srđana Radonjića pobedio Obilić sa 2:0, a istim rezultatom Budućnost u Podgorici savladala je Jedinstvo.

U poslednjem meču večeri Crvena zvezda je pobedila Vojvodinu sa 3:1, a pre toga pred preko 30 hiljada gledalaca Zvezda je proslavila 24. šampionsku titulu. Novim šampionima Srbije i Crne Gore uručeni su pre utakmice medalje i pehar. Na samom početku meča Žigić je doneo prednost domaćinu, a u poslednjih 20 minuta viđeni su ostali golovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve