Nova vest
Fudbal

Petak, 17.03.2006.

10:17

Odbor FSSCG: Podgoričani oštećeni

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Fudbalski klub Budućnost oštećen je najmanje u dva slučaja na utakmici sa Zetom u 21. kolu, zaključak je Odbora za sudijska pitanja FSSCG, koji čine predsednik Rajko Folić, i članovi Đorđe Žutić i Milojko Simić. Kao dokaz za tu tvrdnju, oni su u četvrtak u prostorijama FSSCG prikazali TV snimak spornih situacija utakmice u Podgorici.

"Budućnost je postigla regularan gol u petom minutu, ali je drugi pomoćnik Marković pokazao na ofsajd, kojeg nije bilo. U tom slučaju glavni sudija Jeknić nije bio kriv, ali jeste u 73. minutu meča kada je Zeta izjednačila na 2:2. Prvo, trebalo je da on sam dosudi nedozvoljenu situaciju i da ne prihvata sugestiju, jer je imao dobar pregled igre. Drugo, gol Vukovića nije trebalo priznati iz nekoliko razloga", rekao je Rajko Folić, predsednik Odbora za sudijska pitanja i objasnio kada je arbitar Jeknić trebalo da prekine igru u korist Budućnosti.

"Strelac spornog pogotka za Zetu ometao je golmana Budućnosti, tako što je stajao ispred njega i desnom nogom mu zaklanjao vidno polje, ali da je stajao sa desne strane, pogodak bi bio regularan. Vuković je bio u ofsajdu, jer je bio bliži liniji od poslednjeg defanzivca plavo-belih u momentu izvođenja slobodnog udarca. Zatim, on je igrao rukom, trgao se sa željom da izbegne loptu, ali je gest da zavara protivnika, takođe, razlog da se igra prekine. Posmatrač tog susreta Vaso Vujović ocenio je Jeknića sa nedovoljnim (5,9) i preti mu suspenzija od najmanje četiri meča. Marković je ocenjen sa 5,2, dok je prvi pomoćnik Radulović vrlo dobro radio svoj posao (8,6)", dodao je Folić, uz napomenu da će pred večiti derbi pozvati predstavnike Crvene zvezde i Partizana „na kafu“, kako bi se dogovorili ko će biti glavni sudija „u trenutku kada se možda bude odlučivalo o tituli“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu