Karadžić: "Čekamo Petkovićevo 'da'"

Miloš ŠaranovićIzvor: B92, Blic Srbija i Crna Gora
Podeli

Prvu kontrolnu utakmicu u ovoj godini reprezentativci Srbije i Crne Gore odigraće 1. marta u Tunisu, a pre toga će biti izvršena isplata dela premija koje su ’plavi’ zaradili pobedama u poslednje dve kvalifikacione utakmice sa Litvanijom i Bosnom i Hercegovinom.

FSSCG im je obećao po 30.000 evra za šest bodova, pa će pre polaska za Tunis dobiti 50 odsto nagrade, a ostatak najkasnije u maju. Igrači i članovi stručnog štaba već su dobili premiju i za četiri osvojena boda protiv Španije i Litvanije od 15.000 evra. Novac će dobiti i članovi mlade reprezentacije, koji su izborili plasman na Evropsko prvenstvo u Portugaliji, i to po 3.000 evra.

Fudbalski savez još nije dobio novac od plasmana na Svetsko prvenstvo, ali mi želimo da sada izmirimo sve obaveze prema selektorima, stručnom štabu i igračima. Kada u maju budu počele pripreme na Paliću, onda ćemo dati i predlog premija za Svetsko prvenstvo, koje će biti sigurno mnogo veće nego u kvalifikacijama,“ rekao je Tomislav Karadžić, predsednik FSSCG.

Isplata novca je jedna stavka koja bi mogle da spreči eventualno narušavanje harmonije u plavom timu, a druga je - da li se sa selektorom Ilijom Petkovićem pregovara o nastavku saradnje i posle Mondijala u Nemačkoj.

Svakim danom smo sve bliži odluci da Petković ostane, ali ne mogu da potvrdim da će se to i dogoditi. Selektor mora da sagleda šta se dešava na tržištu, da proceni kakve ponude ima, pa onda da vidimo šta ćemo. Do Mondijala bi trebalo da znamo na čemu smo, kako bismo spremni dočekali 2. septembar i početak kvalifikacija za Evro 2008.“

Milošević, Đorđević i Krstajić na Mondijalu su najavili oproštaj od plavog dresa, ali Karadžić ne smatra da su sve odluke definitivne.

Krstajić je bio nedavno sa nama u Bilerbeku i sa mnogo optimizma je govorio o Svetskom prvenstvu, a verujem da tako misle i ostali reprezentativci. U jednom trenutku napomenuo je da će povući posle turnira u Nemačkoj, ali kada sam predložio da razmisli i prođe kroz još jedan ciklus, nije kategorično rekao ’ne’.“

’Plavi’ bi u sklopu priprema za SP trebalo da odigraju tri meča - sa Tunisom, Urugvajem i selekcijom austrijske regije Kerten.

Sa Urugvajem smo u intenzivnim pregovorima i oni za gostovanje u Beogradu traže 115.000 dolara. Nadamo se da ćemo im spustiti cenu za 20.000, a onda da uz pun stadion i dobre sponzore nešto i zaradimo.“