Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.01.2006.

21:40

Mateus: "Stvarno me boli odlazak"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Dosadašnji trener fudbalske reprezentacije Mađarske Lotar Mateus oprostio se od lokalnih navijača uoči puta za Brazil, gde će od 1. februara predvoditi Atletiko Paranaense.

Mateus je izjavio da ne postoji šansa za nastavak saradnje između njega i Fudbalskog saveza Mađarske.

"Nema više poverenja. Napuštanje Mađarske me zaista boli", rekao je Mateus.

Nekadašnji trener beogradskog Partizana istakao je da je siguran da će protekle dve godine, koliko je proveo na mestu selektora Mađarske, u budućnosti dovesti do boljeg i uspešnijeg rada u fudbalu u toj zemlji. Mateus je dodao da se raduje novom poslu.

"Velika je čast biti prvi Evropljanin i Nemac koji će trenirati jedan izuzetan tim. Želja mi je da postignem dobre rezultate, a sa timom kakav je Atletiko, uslovi su defintivno povoljni", rekao je Mateus.

Sa 44-godišnjim Mateusom na mestu selektora Mađarska nije uspela da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Nemačkoj.

Nemački trener je istakao da će nastaviti da podržava mađarski nacionalni tim i njegovog novog selektora, ali je ocenio da će posao u Atletiku biti veliki izazov i prilika za proširenja vidika.

"Brazil ima najbolje fudbalere u svetu, koji igraju sa mnogo ljubavi", rekao je Mateus.

Mateus je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Nemačke. On je za "pancere" odigrao 150 utakmica i sa timom 1990. godine osvojio titulu svetskog prvaka.

Dok je igrao za Inter Mateus je proglašen za najboljeg igrača Evrope 1990, a godinu dana kasnije i za najboljeg fudbalera sveta,

Mateus je svetski rekorder po broju odigranih utakmica na svetskim prvenstvima - 25 na šampionatima od 1982. do 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu