Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.01.2006.

00:50

Olimpijakosu "večiti derbi"

Izvor: Zoran Panjković

Autor:Zoran Panjković

Default images

Fudbaleri Olimpijakosa pobedili su Panatinaikos sa 3:2 u "večitom derbiju" grčkog fudbala na "Karaiskaki" stadionu, bez prisustva navijača "zelenih".

Dominantna figura bio je Rivaldo, ne samo zbog dva postignuta gola, već i zbog činjenice da je sjajno vodio tim do trijumfa nakon koga se crveno-beli nalaze na korak od devete titule u poslednjih deset godina.

Poveli su gosti u 20. minutu, golom Gonzalesa sa 11 metara, posle penala, koji je skrivio golman Nikopolidis, oborivši Papadopulosa. Nekoliko minuta kasnije, Gekas i Šerić nisu se snašli ispred golmana Olimpijakosa. Potom Konstantinu propušta priliku za izjednačenjem, da bi u 37. to pošlo za "nogom" Brazilcu. Njegov volej bio je suviše precizan, da bi odbrana gostiju uspela da ga spreči.

Rivaldov i Olimpijakosov drugi gol pao je u 58. minutu, na asistenciju Jorgatosa. Nedostižnih 3:1 doneo je Konstantinu, nekada fudbaler PAO-a.

Do kraja utakmice gosti su uspeli samo da ublaže poraz, a strelac je bio Gekas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu