Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.01.2006.

15:05

Suzuki u Zvezdinoj Tojoti?

Izvor: Aleksandar Stojanović

Autor:Aleksandar Stojanović

Default images

Crvena zvezda je 9. januara poslala zvaničnu ponudu za napadača Kašima Antlersa i japanskog reprezentativca Takajukia Suzukija.
Suzuki je japanskoj agenciji Kjodo Njuz izjavio da bi voleo da se vrati u Evropu gde je već igrao 2002. i 2003.

Predsednik Kašime je rekao da će razgovarati sa napadačem i u dogovoru sa njim odlučiti da li će prihvatiti Zvezdinu ponudu. Takajuki Suzuki je na medjunarodnoj sceni bljesnuo prvi put kada je dao dva gola Kamerunu na Kupu Konfederacija. Već tada imao je dobru reputaciju u Japanu.

Suzuki je jedan od mnogobrojnih Japanaca koji je kao dečak jedno vreme proveo na fudbalskom školovanju u Brazilu, a nastupao je i za belgijske klubove Genk i Hosden-Zelder.

Ni u jednom od dva belgijska tima nije pokazao mnogo. Izveštaji govore da Suzuki nije zapravo izraziti gol igrač već da upornošću, brzinom i postavljanjem može da otvori mogućnost ostalim igračima za pogodak.

Suzuki je igrao 77 minuta protiv reprezentacije Jugoslavije 2001. u pobedi Japana od 1-0 i čitav meč 2003. protiv Srbije i Crne Gore u utakmici koja je završena istim rezultatom.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu dao je jedan gol u meču protiv Belgije koji je završen rezultatom 2-2. Bio je standardan na utakmicama Kupa Azije 2004. kada je Japan osvojio treću titulu u četiri godine.

Suzuki je bio strelac jednog  od odlučujućih golova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. u pobedi nad Omanom 1-0 ali je na prethodnom Kupu Konfederacija 2005. u Nemačkoj igrao samo 18 minuta.

datum rodjenja :  05. jun 1976.
visina:  182 cm
težina:  75 kg
pozicija: napadač

prethodni klubovi:  Izumioka, Hitachi Tec High, Kašima Antlers, Rio De Žaneiro FC (Brazil), DŽEF Junajted, CFZ do Rio (Brazil), Kašima Antlers, Kawasaki Frontale, Kašima Antlers, Rasing Genk, Hosden-Zelder i Kašima Antlers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve