Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.12.2005.

14:21

Henrik Larson ide iz Barselone

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaler Barselone Henrik Larson napustiće španski klub na kraju sezone, kako bi karijeru nastavio u Švedskoj, preneli su švedski mediji.
Larson (34), koji je došao u Barselonu prošle godine, posle sedam godina provedenih u škotskom Seltiku, izjavio je dnevnom listu "Ekspresen" da je dobio ponudu da produži ugovor za još jednu godinu, ali da je to odbio.

"Definitivnu odluku doneću kada se vratim kući posle Svetskog prvenstva, a do tada sam potpuno koncentrisan na svoj posao u Barseloni", rekao je Larson. On je naglasio da nije potpisao za neki švedski klub, ali da je otvoren za ponude.

"Očekujem da ću igrati još dve godine", rekao je Larson.

Švedski reprezentativac bio je jedan od najboljih strelaca kada je igrao u Seltiku, za koji je na 221. utakmici postigao 174 gola. U
Barseloni je, medjutim, prve sezone imao problema sa povredom kolena, a ove godine uglavnom je rezerva. Postigao je pet golova u 20 utakmica.

"Nisam ljut zbog toga što malo igram u Barseloni, ali svako ko sedi na klupi voleo bi da provede više vremena na terenu. Nisam izuzetak", rekao je švedski reprezentativac.

Larson je igrao godinu dana u švedskom prvoligašu Helsingborgu 1993. godine, a uprava ovog kluba izrazila je želju da ga ponovo angažuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu