Nova vest
Fudbal

Subota, 12.11.2005.

21:03

U21: Plavi desetkovani pobedili 3:1

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Mlada fudbalska reprezentacija SCG pobedila je odgovarajuću selekciju Hrvatske sa 3:1 u prvoj utakmica baraža za plasman na Evropsko prvenstvo. Meč koji je odigran pred 30 000 gledalaca na stadionu Crvene zvezde obeležio je napadač italijanskog Lećea Mirko Vučinić koji je postigao sva tri gola za plave u trećem, 51. i 69. minutu.

Naša reprezentacija je poslednjih 15-ak minuta igrala sa dva igrača manje zbog isključenja Jankovića i Lazovića.

Jedini gol za Hrvatsku u 25.minutu postigao je naturalizovani Brazilac Da Silva. SCG je sjajno počela meč i povela već u trećem minutu preko Vučinića. Golu je prethodio fantastičan centaršut Jankovića, a Vučinić je glavom efektno pogodio desni ugao gola Hrvatske.

To vodjstvo nije zbunilo Hrvate, koji su nastavili da napadaju, a utakmica je bila ravnopravna i otvorena. Gosti su izjednačili u 25. minutu preko Eduarda Da Silve koji je realizovao odlučnu kombinaciju koja je išla po desnoj strani. "Plavi" su imali još dve prilike da postignu gol u prvom poluvremenu. Prvo je Boško Janković u 15. minutu promašio iz voleja, a onda ja Vučinić u 39. šutirao tik pored gola.

SCG je agresivno ušla u drugo poluvreme i pokazala nameru da postigne još golova. Akcije domaćeg tima uglavnom su se svodile na prodore na polovini Hrvata i proigravanje Vučinića u šesnaestercu gostiju.

Prvo je centarfor SCG šutirao preko gola u 50. minutu posle jedne takve akcije, da bi samo minut kasnije na isti način posle asistencije Krasića vratio vodjstvo domaćinu.

"Plavi" su, medjutim, 10 minuta kasnije ostali bez Jankovića, koji je dobio drugi žuti karton pošto je potpuno nepotrebno šutnuo loptu posle prekida igre. To mu je bila druga opomena, a prvu je dobio zbog prigovora.

Domaći tim nije se povukao posle toga i nastavio je sa napadima, da bi posle nove asistencije Krasića u 69. minutu Vučinić kompletirao het-trik.

Nevolje domaćeg tima nisu se tu završile, pošto je u 76. minutu zbog oštrog starta kapiten Lazović dobio drugi žuti karton, a "plavi" ostali sa devet igrača.

SCG je, medjutim, izdržala sve napade Hrvatske i osam minuta nadoknade vremena, a beogradska publika sve vreme je bučno bodrila svoje ljubimce.

Selektor Hrvatske Aljoša Asanović takodje je isključen u drugom poluvremenu zbog prigovora.

Revanš se igra za 4 dana u Velikoj Gorici kraj Zagreba.

Zbog crvenih kartona i parnih žutih koje su preneli iz kvalifikacija u revanšu neće igrati Janković,Lazović,Krasić i Vukčević. Meč u Beogradu katastrofalnim sudjenjem obeležio je i austrijski sudija Fric Stučlik koji je preoštrim i neujednačenim kriterijumom  posebno kod dodeljivanja žutih kartona ( ne u slučaju Jankovića i Lazovića)..

SCG: 1-Vladimir Stojković, 18-Dušan Basta, 2-Vladislav Jovanović, 3-Duško Tošić (13-Marko Lomić od 46.), 4-Nenad Milijaš (14-Ivan Todorović od 64), 6-Milan Biševac, 7-Danko Lazović, 8-Boško Janković, 9-Mirko Vučinić (11-Milan Purović od 81.), 10-Simon Vukčević, 17-Miloš Krasić.

Hrvatska: 1-Tomislav Vranjić, 2-Mladen Pelaić, 3-Dario Bodrušić, 4-Ivica Vrdoljak (18-Leon Benko od 80.), 5-Vedran Ćorluka, 6-Luka Vučkov, 7-Luka Modrič, 8-Ognjen Vukojević, 9-Srdjan Lakić (17-Josip Tadić od 74.), 10-Filip Marčić (15-Mario Grgurović od 86.), 11-Eduardo Da Silva.

Stadion: Crvene zvezde, Beograd Gledalaca: oko 30.000 Sudija: Fric Stučlik (Austrija) Pomoćnici: Vojcijeh Gorgon, Gerald Kainc (obojica iz Austrije).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve