Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.10.2005.

11:02

Ko će na klupu Partizana?

Izvor: B92, Novosti

Autor:B92, Novosti

Default images

Utakmicu Partizan – Hajudk sa klupe je posle ostavke vodio tandem Blagoje Paunović i Zvonko Varga, a pred dvonedeljnu pauzu raste broj trenerskih imena u “opticaju”  koji bi mogli na klupu tima iz Humske.

Kako prenose beogradski mediji, pored Vukotića u igri su sada i tri stranca, Verner Lorant, Mario Basler i Klaus Augentaler.

Iako će mnogo toga biti jasnije posle obraćanja javnosti Nenada Bjekovića i Žarka Zečevića koje je zakazano za ponedeljak u podne, treba očekivati da novi trener neće biti izabran u narednih nekoliko dana.

Verner Lorant se kao kandidat za trenera Partizana spominjao i kada je otišao Lotar Mateus, pre postavljenja Vladimira Vermezovića.
Iskusni nemački stručnjak (57) trenutno je tehnički direktor turskog prvoligaša Sivaspora. Lorant je, inače, poznat kao "ptica selica", jer je u poslednjih pet sezona vodio isto toliko klubova: Minhen 1860 (pre toga, ukupno devet sezona), Fenerbahče, Alen, APOEL Nikoziju i sada Sivaspor.
Inače, kao fudbaler igrao je za Ajntraht, Sabriken, Šalke, Rotvajs Esen i Dortmund.

KAO kandidat za novog trenera Partizana spominje se još jedan Nemac - Mario Basler. Posle bogate igračke karijere, tokom koje je bio poznat kao incidentna ličnost, "Super-Mario" je rešio da krene u trenerske vode, slično zemljacima Mateusu, Klinsmanu, Feleru, Augentaleru... Nekadašnja zvezda Bajerna trenutno je šef struke trećeligaša Jan Regensburga, s kojim zauzima 15. mesto.
Mario Basler je kao fudbaler igrao za Bajern, Verder, Kajzerslautern, Rotvajs Esen, Hertu, a karijeru je završio u Kataru.

Momčilo Vukotić je jedna od najvećih legendi u istoriji Partizana. Za crno-bele je odigrao rekordne 752 utakmice i postigao 309 golova. U igračkoj karijeri, pored kluba iz Humske 1, igrao je svega nekoliko meseci za francuski Bordo, ali se brže-bolje vratio da bi spašavao crno-bele da ne ispadnu iz lige.
Trenersku karijeru gradio je u Partizanu, Panioniosu, Nea Salamini, Etnikosu i Apolonu, a bio je i selektor reprezentacije Kipra. Postavljanjem Vukotića, crno-beli bi nastavili trend da na mesto trenera dovode svoje nekadašnje igrače. Tradiciju su prekidali poslednjih godina samo u slučajevima Ivice Osima i Lotara Mateusa.

U nedelju uveče pozivajući se na nezvanične izbore TV BK objavila je da se u krug kandidata uključio i Klaus Augentaler bivši trener bundesligaša Nirnberga i Bajera iz Leverkuzena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve