Nova vest
Fudbal

Subota, 01.10.2005.

23:20

Robi Kin zaokružio preokret

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Irac Robi Kin doneo je Totenhemu kompletan preokret i pobedu u izuzetno uzbudljivom gradskom derbiju sa Čarltonom. Istim rezultatom (3:2) na strani je slavio i Mančester Junajted u duelu sa Fulamom.

Kosovski Finac Šefki Kući postigao je dva gola u finišu za pobedu Blekburna nad Vest Bromom, dok pobednika nije bilo u mečevima Portsmut – Njukasl i Sanderlend – Vest Hem.

Derbi dana igran je na Veliju, gde je Čarlton, najprijatnije iznenađenje početna dva meseca Premijer lige, stekao prednost protiv Totenhema, ozbiljnog kandidata za najprijatnije iznenađenje prvenstva.

Daren Bent je postigao jedan gol u prvom i još jedan na samom startu drugog poluvremena (čudesni start karijere u novom klubu dosad je obeležio sa sedam pogodaka, čime deli prvo mesto na listi strelaca, ubedljivo ispred grupe trećeplasiranih), posle odličnih asistencija Marfija i Tomasa.

Golovi Ledlija Kinga i Pedra Mendeša poravnali su skor, pre nego što je Martin Jol rešio da ubaci i trećeg napadača. Kin je zamenio Džinasa, a u 80. minutu se hrabrost “Pevaca” isplatila – Difo je asistirao Ircu za odlučujući gol.

Na Krejven Kotidžu domaćin je ponovo dokazao da je zaista problematičan protivnik za Mančester Junajted. Ni 90 sekundi nije prošlo, a van der Sar je vadio loptu iz mreže na svom starom stadionu. Strelac je bio Kolins Džon, a krivac Rio Ferdinand.

U veoma uzbudljivom prvom delu Junajted je preokrenuo golovima van Nistelroja iz penala i Runija (Park Đi Sung zaradio asistencije kod sva tri gola gostiju i veliku pohvalu Ser Aleksa), zatim je Klaus Jensen iz slobodnog udarca opet izjednačio, da bi konačnih 2:3 postavio RvN u nadoknadi prvog poluvremena, sedmim golom u sezoni (vodeći strelac lige sa Bentom).

U nastavku promena nije bilo. Kiran Ričardson je zaradio povredu, a Vejn Runi i Heidar Helguson propustili najbolje prilike. Oba trenera posle meča bila su zadovoljna igrom svojih napadača i činjenicom da su gledaoci konačno videli malo uzbudljivog fudbala ove sezone.

Sudbina ume da načini neobične obrte i to su najbolje osetili navijači Blekburna. Posle 13 minuta igre u meču sa Vest Bromvičom zbog povrede je na klupu morao Kreg Belami, najveće letošnje pojačanje kluba. Njega je zamenio Šefki Kući, koji je najpre propuštao šanse, ali je u poslednjih deset minuta sa dva pogotka doneo klubu pobedu.

Milan Mandarić je pre meča Portsmuta sa Njukaslom podržao Alena Perena, kojeg mediji kritikuju zbog loših rezultata kluba, a još jaču podršku Francuzu su pružili navijači. “Pompej” je bio daleko bolji od “Svraka”, a bod u Njukasl gosti nose samlo zahvaljujući briljantnom Šeju Givenu, koji je odbranio po dve čiste šanse Dariju Silvi u prvom i Metjuu Tejloru u drugom poluvremenu.

U poslednjem meču dana Vest Hem je u Sanderlendu osvojio bod zahvaljujući golu Josija Benajuna. Posle solidne igre u prvom poluvremenu domaći tim je poveo u nadoknadi golom Tomija Milera. U nastavku su “Crne mačke” potpuno dominirale, sve do šokantne kontre i pogotka izraelskog reprezentativca. Finiš je pripao Vest Hemu, ali promene rezultata nije bilo.

Čak pet mečeva osmog kola Premijer lige igra se u nedelju, počevši od duela Mančester Sitija i Evertona uz doručak (11.15 po lokalnom vremenu), do velikog derbija Liverpul – Čelsi. U neko bolje vreme meč na Enfildu bio bi bila idealna preporuka za ljubitelje fudbala, ali sa Murinjom i Benitesom na klupama (i sećanjem na sredu uveče), trebaće vam priličan entuzijazam za 90 minuta kraj TV-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve