Nova vest
Fudbal

Petak, 26.08.2005.

23:42

Liverpulu i Superkup!

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Neobičan meč viđen je u Superkupu Evrope u Monte Karlu, na Stadionu 'Luj II'. 80 minuta izgledalo je da moskovski CSKA kontroliše igru, čuva povoljan rezultat i sigurno osvaja trofej. Ton takvoj igri Rusa davao je magični Brazilac Danijel Karvaljo, strelac gola u 28. minutu. A onda je na scenu stupio "rezervista" prvaka Evrope, Đibril Sise, koji je spretno, sretno i umešno, sa dva gola i asistencijom doveo svoj tim do prvog trofeja u sezoni. Na kraju, posle 120 minuta igre  bilo je 3:1 za "crvene".

Prvi gol Sise je postigao u 82. minutu, posle odličnog ispucavanja golmana Reine i grube greške odbrane CSKA, ali i očiglednog igranja rukom Francuza. U produžetku, CSKA je izgledao dosta umorno, a  Sise golom u 103. minutu i pasom Luisu Garsiji  za 3:1 osigurava treći Superkup za Liverpul posle 1977. i 2001. godine.

Oba tima igrala su sa timovima koji su pretrpeli značajne promene u odnosu na prošlu sezonu - delom zbog izvršenih transfera, ali i zbog povreda nekoliko bitnih igrača. Povređeni Stiven Džerard kapitensku traku prepustio je Džejmiju Karageru, a mesto na terenu dobili su golman Hoze Reina i Budevajn Zenden.

Za CSKA, posle teške povrede Hrvata Ivice Olića, šansu je dobio Miloš Krasić, koji je odigrao vrlo dobro.

Do ulaska Sisea, najzapaženiji igrač na terenu bio je Karvaljo, koji je na pas Vagnera Lava postigao gol, a veštim driblinzima prosto je izluđivao svoje čuvare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve