Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.03.2005.

00:45

Barsa povećala prednost

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedanaest kola pre kraja Primere Barselona ponovo ima osam bodova prednosti u odnosu na jedinog pratioca. Barsa je golom Samjuela Etoa pobedila u Pamploni Osasunu, a Real je na Mestalji igrao sa Valensijom 1:1.

U trećem meču večeri Atletiko je lako pobedio Sevilju sa 3:0, golovima Salve Baljeste, Toresa i Lopesa, a strelac prvog gola isključen je u finišu utakmice. Taj rezultat učiniće borbu za Kup UEFA neizvesnijom, a učestvovaće možda i kompletna gornja polovina lige.

Real je u neprijateljski raspoloženu Valensiju došao žestoko oslabljen, bez Zidana, Raula, Ovena i Salgada. Domaćin je krenuo žestoko, a posle četrnaest minuta Ajmar na pas Miste pogađa mrežu za prednost Valensije. Izjednačenje je usledilo posle još čtrnaest minuta – Guti je poslao loptu za Ronalda, ovaj obišao Kanjisaresa, izbegao Marćenu i postigao prvi gol posle osam utakmica.

Utakmica nije donela mnogo uzbuđenja do završnih minuta. Onda, na samom početzku nadoknade, Figo šalje loptu za Ronalda, ali Kanjisares spektakularno brani, da bi samo minut kasnije Ajmar uputio lob koji je završio na prečki Kasiljasovog gola. Valensija nije izgubila u tri meča, posle promene trenera.

Na El Sadaru Barselona nije blistala, ali je osvojila tri boda. Navarski klub je bez pobede u deset utakmica, a na prethodnom meču pred svojom publikom izgubio je od Malage sa 6:1! Nikog nije čudilo kada je Barsa već posle dvadesetak minuta preuzela potpunu kontrolu. Prve prilike propustili su Iniesta, Eto i Markes, ali se ritam pojačavao sve do 40. minuta, kada je Deko poslao loptu, Eto uputio udarac, a Huančo Elija odbio loptu samo u sopstveni ugao.

Rafael Markes je na poluvremenu izašao zbog povrede, pa je neizvesno da li će moći da nastupi u utorak na Stamford Bridžu. U nastavku je Osasuna zaigrala bolje, a u 60. minutu Morales je savladao Valdesa, ali je pujol izbio loptu sa gol linije. Do kraja gosti, koji su nosili crni flor u znak poštovanja prema bivšem treneru kluba Rinusu Mihelsu, nisu imali većih problema, pa su stigli do 62 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve