Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.02.2005.

00:39

Tišina za Liverpul ili novinare?

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener Čelsija Žoze Murinjo slavi svoj prvi trofej u tom klubu, iako ga je policajac poslao u svlačionicu zbog neprimerenog ponašanja tokom finala Liga kupa protiv Liverpula.

"Policajac je rekao četvrtom sudiji: 'Gospodin Murinjo mora napolje'. Za mene je to bila neobična situacija. Ako sam pogrešio, izvinjavam se", izjavio je trener Čelsija.

Incident se dogodio kada je Čelsi izjednačio, autogolom kapitena Liverpula, Stivena Džerarda, 11 minuta pre kraja regularnog toka. Murinjo je tada prošetao duž aut linije sa prstom na usnama simulirajući kao da nekom naređuje da ćuti. Navijači Liverpula su ocenili da je taj gest bio namenjen njima, pa su pokazali ljutnju.

Murinjo je, pak, rekao da taj gest nije namenio navijačima, već novinarima koji su pisali da njegov tim puca pod prevelikim pritiskom poraza u dve velike utakmice zaredom.

Čelsi je prošlog vikedda eliminisan iz FA kupa, pošto je izgubio od Njukasla sa 1:2, a potom je u sredu istim rezultatom izgubio od Barselone, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve