Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.02.2005.

15:29

Kežman za B92:"Čeka nas teško veče"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako je žreb za osminu finala LŠ bio nemilosrdan i u direktnim duelima „spojio“ 8 kandidata za osvajanje trofeja, dvoboj izmedju Čelsija i Barselone ipak nosi epitet derbija kola.

Sudar dva tima koji trenutno vode u nacionalnim šampionatima predstavlja i duel dva shvatanja fudbala. Katalonski tim je prepun napadački orijentisanih igrača, koji jednim potezom mogu da reše utakmicu, dok je gvozdena disciplina i jaka odbrana Čelsija u režiji Žozea Murinja ovom timu omogućila da primi jednocifren broj golova u nacionalnom šampionatu koje se bliži kraju.

Prvo poluvreme dvoboja Barselone i Čelsija odigraće se u sredu na „Kamp Nou“ pred sigurno svih 100 hiljada gledalaca. Reprezentativac SCG i napadač Čelsija Mateja Kežman za B92 prenosi atmosferu u ekipi koja je čudnim sticajem okolnosti izgubila prošlog vikenda u kupu od Njukasla:

“FA kup je za nas završena priča, i to smo shvatili odmah po završetku utakmice.Predstoji nam velika nedelja, jer osim utakmice sa Barsom, u nedelju igramo i finale Karling kupa sa Liverpulom. Mislim da smo mentalno dovoljno jaki da zaboravimo taj FA kup. Imamo zajedništvo u ekipi i atmosfera je sjajna“.

Na utakmici sa Njukaslom povredilo se i nekoliko igrača?

Na svu sreću nisu sve ozbiljnije prirode. Izgubili smo Bridža do kraja sezone posle dvostrukog preloma zgloba noge. Daf, Galas i Džon Teri će biti spremni za utakmicu. Drogba se vraća iako nije trenirao sa nama 14 dana, nastupiće. Eto, nedostaje nam Bridž, ali u ovoj igri koju smo mi gajili najviše se oseća nedostatak Robena koji nam mnogo nedostaje, jer je mnoge rešavap gotovo sam. To se vidi i po tome da se u poslednjih 4-5 utakmica dosta mučimo".

Kako protiv jedne od najboljih napadačkih ekipa na svetu i na specifičnom, širokom i dugačkom terenu ?

Mi se realno uzdamo u našu igru, to je defanziva. Primili smo samo 8 golova u premijerligi, što je stvarno malo. Igramo mnogo dobro u odbrani. Igraćemo naš sistem, 4-3-3 ali je to neka 4-5-1 formacija, čekaćemo na kontru, mada Barsa zaista ima fenomenalnu ekipu. Gledamo ih poslednjih nekoliko dana, Murinjo nam pušta isečke i što ih više gledamo, više ih cenimo. Ovde se ne radi o ekipi koja ima jednog individualca kojeg možeš da zatvoriš, već imaju 4-5 igrača koji u svakoj sekundi mogu da reše meč jednim potezom. Po meni, trenutno najbolja ekipa u Evropi, i ekipa koja igra najlepši fudbal. Mi smo tvrda ekipa, ne igramo lepo ali smo rezultatski u vrhu. Dva različita sistema, odbrana protiv napada. Nama i remi odgovara jer njih u Londonu očekuje pakao, ali ne treba zaboraviti da će i ovde biti strašno, 100 hiljada gledalaca je nešto neverovatno i sigurno će biti veliki pritisak na nas, na sudije. Sve u svemu očekuje nas teško veče, ali se svi nadamo da može dobro da prodje za nas“.

Očekivanja od ostalih utakmica posebno one 4 koje uz rame sa vašom mogu da se nazovu derbijem kola ?

Četiri velike utakmice pored naše koja je za mene finale pre finala. Ali tako je žreb hteo. Juve – Real sigurno mnogo velika utakmica, i oba tima žele dalje, sigurno je da nas očekuje mnogo dobrog fudbala. Liverpul takodje očekuje velika utakmica na ostrvu, Bajer je u solidnoj formi. Šta reći od duelu Mančestera i Milana. Još jedna, velika,velika utakmica koja može da se nazove finale pre finala. Mančester iako oslabljen našao je put do pobedničke forme, milan takodje igra sjajno... Lično želim uspeha PSV-u i mnogo očekujem od njih u duelu saMOnakom. Drago mi je da su sastavili tim koji može da se nada uspehu sa Francuzima. Učestvovao sam u uspesima i stvaranju istorije tog kluba, tako da sam svim srcem uz njih. Biće dobrog fudbala, za gledaoce sigurno“ rekao je Kežman za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve