Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.02.2005.

20:15

Servet i zvanično bankrotirao

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski klub Servet iz Ženeve saopštio je da je i zvanično bankrotirao, jer su propali pregovori sa sirijskim investitorima, koji su nameravali da kupe tim.

Ženevski klub je bankrotirao pre dve nedelje zbog duga od 6,42 miliona evra, ali se francuski vlasnik Mark Rože žalio i poslao sudu garancije da će Sirijci moći da ispune obaveze ekipe.

Sud je, ipak, odbacio žalbu Rožea, pa je poslednja šansa za Servet propala i tim je i zvanično prestao da postoji kao profesionalni klub.

Rože je klub doveo u dugove kada je prošlog leta kupio čak 21 fudbalera, uključujući i člana reprezentacije Francuske koja je 1998. godine osvojila Svetsko prvenstvo Kristijana Karembea. Rožeu je podršku trebalo da pruži bivši direktor Reala Lorenso Sains.

Većina fudbalera u međuvremenu je napustila klub zbog neisplaćenih zarada, uključujući i Karembea, koji je postao član Bastije. Klub je igrao na rekonstruisanom stadionu kapaciteta 35 hiljada mesta (na njemu će se igrati mečevi EP 2008. godine), ali sa veoma malim brojem gledalaca.

Servet je osnovan pre 115 godina i jedini je švajcarski klub koji do sada nikada nije ispao iz najjačeg nivoa takmičenja. Za to vreme osvojio je 17 titula i 7 trofeja u nacionalnom kupu.

Servet će biti premešten u treću ligu, a u klubu će ostato samo kategorije 21 godine i mlađe. Uprava kluba nada se da će pokrenuti novi klub na polu-profesionalnoj osnovi.

Portparol prvenstva Švajcarske rekao je da će takmičenje nastaviti da se igra po planu, ali sa devet, umesto deset timova. Bodovi koje su ostali klubovi lige osvojili u duelima sa Servetom važiće u nastavku sezone, jer su svi timovi odigrali po dva meča sa ženevskom ekipom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve