Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.02.2005.

10:45

Porto otpustio Viktora Fernandesa

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbalski šampion Portugala i Evrope Porto otpustio je španskog trenera Viktora Fernandesa, koji je taj posao preuzeo pre manje od šest meseci. Mediji spekulišu da će Fernadesa zameniti trener Vitorije Setubal Žoze Koseiro.

Fernades je u avgustu prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Portom, ali očigledno nije uspeo da ispuni očekivanja, kao ni prethodni trener Luidji del Neri.

Del Neri je u klub došao nakon odlaska sadašnjeg trenetra engleskog Čelsija Žozea Murinja, koji je sa Portom osvojio titulu evropskog šampiona. On je otišao još pre početka sezone u Portugalu.

Fernades je doveo Porto do pobede u Svetskom klupskom kupu protiv južnoameričkog šampiona Onse Kaldasa, kao i do osmine finala Lige šampiona, ali su rezultati u domaćoj ligi bili ispod očekivanja.

Kap je prelila čašu u nedelju porazom od Brage od 1:3. Šampion Portugala pobedio je u samo jednoj od poslednjih pet utakmica domaće lige, pa sada ima dva boda manje od vodeće Brage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve