Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.12.2004.

15:11

Morijentesa žele četiri engleska kluba

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Napadač madridskog Reala Fernando Morijentes najverovatnije će prvih dana sledeće godine preći u Englesku, pošto su za njega sada zainteresovana čak četiri kluba Premijer lige.

Liverpul je prošle nedelje ponudio pet miliona evra za napadača koji nije uspeo da se izbori za mesto u timu Reala, ali španski klub traži dvostruko više novca.

U trku se sada uključio i Njukasl, dok imena preostala dva kluba nisu poznata, ali se smatra da bi bar jedan od njih mogao biti neko iz vrha Premijer lige – Čelsi, Arsenal ili Mančester Junajted.

Fernando je dobio ponude od četiri engleska i dva francuska kluba”, rekao je igračev agent Hines Karvahal. “Sačekaćemo razvoj situacije”.

Karvahal je dodao da bi Morijentes u svakom slučaju izabrao Liverpul u odnosu na Njukasl, ali i da sve zavisi od toga o kojim se još klubovima radi.

On je potpuno odlučan – želi da redovno igra, i da igra za veliki tim, koji konkuriše za trofeje. Pozajmica ne dolazi u obzir”, rekao je Karvahal.

Potpredsednik Reala Emilio Butragenjo potvrdio je da bi Morijentes u sledećih nekoliko dana mogao da napusti klub.

Ako dobijemo dovoljno dobru ponudu, nećemo je odbiti. Nećemo nikome da stojimo na putu, najmanje Fernandu, koji se uvek ponašao krajnje profesionalno”.

Iako su na prvu ponudu odgovorili zahtevom za 10 miliona evra, čelnici madridskog kluba spremni su da Liverpulu daju popust, u zamenu za pravo prve opcije na Stivena Džerarda. Džerard bi mogao da bude najveća zvezda zimskog prelaznog roka, ne samo u Engleskoj, a Real bi takvim dogovorom obezbedio da, ukoliko uopšte napusti Enfild, Džerard pređe na Bernabeu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve