Pižon u Kini, Đuričić u Vojvodini

Izvor: B92, Sportski žurnal Srbija i Crna Gora
Podeli

Vladimir Petrović Pižon novi je trener kineskog Dalijena, a na klupi fudbalskog kluba Vojvodina naslediće ga Milan Đuričić.

Petrović je ugovor sa Vojvodinom potpisao tri kola pre kraja prvog dela fudbalskog šampionata Srbije i Crne Gore, a trebalo je da ekipu preuzme po završetku jesenje polusezone. Pižon je sa klubom "odradio" nekoliko treninga, a zatim otišao u Kinu.

"Potpisao sam ugovor sa Kinezima, to je definitivno", rekao je Petrović za Sportski žurnal.

Petrović je prethodnih nekoliko sezona proveo kao trener u Fudbalskom savezu SCg, gde je bio zadužen za mlađe kategorije. U prethodnom ciklusu on je selekciju do 21 godine odveo na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, na kojem su “plavi” zabeležili veliki uspeh plasmanom u finale.

Usledio je veoma neuspešan olimpijski turnir, na kojem je znatno oslabljena ekipa osvojila poslednje mesto u konkurenciji 16 selekcija. Po povratku iz Grčke Petroviću je istekao ugovor, a u FSSCG su odlučili da ga ne produže.

Đuričić je ranije radio u pančevačkom Dinamu, Mladosti iz Lučana, Sremu, Beogradu sa Karaburme, a jesenji deo prvenstva proveo je u šabačkoj Mačvi. On je sa Vojvodinom potpisao dvoipogodišnji ugovor.

"Vojvodina je u mojoj dosadašnjoj karijeri najteži ispit. Dobio sam šansu da radim u velikom klubu i spreman sam da učinim sve kako bih ispunio ono sto se traži od mene. Dobro poznajem tim koji ću voditi, očekujem da ćemo se donekle i pojačati, tako da sam uveren da ćemo nastavak šampionata dočekati spremni i sposobni da ispunimo ono što žele navijači", rekao je Đuričić.

Fudbal

Dinamo prodaje Nika Kranjčara

Hrvatski fudbalski klub Dinamo Zagreb odreći će se usluga veznog igrača Nika Kranjčara, nakon serije njegovih sukoba sa upravom kluba. Bivši kapiten tima biće stavljen

Fudbal ponedeljak 27.12. 13:24 Komentara: 10