Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.12.2004.

12:47

Pižon u Kini, Đuričić u Vojvodini

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Vladimir Petrović Pižon novi je trener kineskog Dalijena, a na klupi fudbalskog kluba Vojvodina naslediće ga Milan Đuričić.

Petrović je ugovor sa Vojvodinom potpisao tri kola pre kraja prvog dela fudbalskog šampionata Srbije i Crne Gore, a trebalo je da ekipu preuzme po završetku jesenje polusezone. Pižon je sa klubom "odradio" nekoliko treninga, a zatim otišao u Kinu.

"Potpisao sam ugovor sa Kinezima, to je definitivno", rekao je Petrović za Sportski žurnal.

Petrović je prethodnih nekoliko sezona proveo kao trener u Fudbalskom savezu SCg, gde je bio zadužen za mlađe kategorije. U prethodnom ciklusu on je selekciju do 21 godine odveo na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, na kojem su “plavi” zabeležili veliki uspeh plasmanom u finale.

Usledio je veoma neuspešan olimpijski turnir, na kojem je znatno oslabljena ekipa osvojila poslednje mesto u konkurenciji 16 selekcija. Po povratku iz Grčke Petroviću je istekao ugovor, a u FSSCG su odlučili da ga ne produže.

Đuričić je ranije radio u pančevačkom Dinamu, Mladosti iz Lučana, Sremu, Beogradu sa Karaburme, a jesenji deo prvenstva proveo je u šabačkoj Mačvi. On je sa Vojvodinom potpisao dvoipogodišnji ugovor.

"Vojvodina je u mojoj dosadašnjoj karijeri najteži ispit. Dobio sam šansu da radim u velikom klubu i spreman sam da učinim sve kako bih ispunio ono sto se traži od mene. Dobro poznajem tim koji ću voditi, očekujem da ćemo se donekle i pojačati, tako da sam uveren da ćemo nastavak šampionata dočekati spremni i sposobni da ispunimo ono što žele navijači", rekao je Đuričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve