Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.12.2004.

21:05

Čarlton dobio derbi južnog Londona

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Čarlton Atletika ostvarili su pobedu u gradskom derbiju protiv Kristal Palasa. Jedini gol na Selhurst Parku postigao je Danac Denis Romedal u poslednjem minutu utakmice.

U duelu jedina dva londonska prvoligaša smeštena južno od Temze, Palas je bio daleko bliži pobedi, a udarac Romedala sa 18 metara žestoko je uzdrmao ekipu, koja se nalazi na šesnaestom mestu, bod od zone ispadanja, a tri od začelja.

Čarlton je brže ušao u meč i stvorio nekoliko solidnih prilika, a domaćin je prvi put zapretio Dinu Kaliju tek u finišu prvog poluvremena. Međutim, već tad je bilo velikih problema za goste, s obzirom da je Finac Aki Rihilahti pogodio prečku.

U nastavku je najbolju priliku imao Endi Džonson. Njega je najpre u kaznenom prostoru oborio Talal El Karkuri, ali sa bele tačke najbolji napadač Palasa nije bio precizan – Kajli je izbio loptu u korner.

Nekoliko minuta kasnije opet je Džonson probao da prođe pored El Karkurija, ali je Marokanac ovog puta bio bolji. Kada su svi mislili da golova neće biti, Romedal je sa desnog krila ušao u sredinu i zakucao loptu u desni ugao.

Poslednji meč 16. kola igra se u ponedeljak, a sastaju se Midlzbro i Mančester Siti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve