Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.11.2004.

19:10

Dva meča suspenzije za Mihalčeu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaler Dinama iz Bukurešta Adrijan Mihalčea dobio je dva meča suspenzije zato što je šutirao navijača koji je utrcao na teren tokom utakmice protiv Krajove proteklog vikenda. Navijač je utrčao u drugom poluvremenu prvenstvene utakmice koju je Dinamo dobio sa 1:0, da bi centarforu pobedničkog tima Klaudijuu Nikuleskuu u lice bacio šal Krajove, za koju je nekada igrao.

Mihalčea, inače odlično poznat u krugovima pasioniranih ljubitelja menadžerskih igara firme "SIGames"branio je saigrača kik-bokserskim zahvatima, a utakmica je prekinuta na nekoliko minuta. Navijač je posle rekao da će tužiti igrača zbog "fizičke agresije".

Fudbalski savez kaznio ga je sa dva meča zabrane igranja i 400 evra novčano. Mihalčea će se žaliti na odluku, a već se izvinio navijaču.

"Pogrešio sam i prenaglio sam u trenutku. Nisam znao šta je navijac zaista želeo. Mogao je pod tim šalom da ima nož ili kamen", rekao je Mihalčea.

Krajova je navijaču zabranila da pet godina ulazi na stadion.

Sukob igrača i navijača nije česta pojava u fudbalu, a najpoznatiji slučaj desio se 1995. godine u Engleskoj kada je igrač Mančester Junajteda Erik Kantona utrčao na tribinu i udario navijača Kristal Palasa, zbog čega je suspendovan na osam meseci.

U centru pažnje sportskog sveta trenutno je prošlonedeljna tuča u Detroitu, kada su igrači Indijane utrčali u publiku i tukli se sa navijačima, zbog čega su dobili duge vremenske suspenzije, iako su tuču izazvali navijači, gađajući goste raznim predmetima.

Američki mediji su nakon toga pozivali da se na slične incidente primeni "fudbalska pravda", to jest da se na takve prekršioce primenjuju dugačke suspenzije, kao i u fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve