Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.10.2004.

23:06

Pojačana bezbednost za BiH - SCG

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbalsku utakmicu između reprezentacije Bosne i Hercegovine i selekcije Srbije i Crne Gore pratiće jako obezbeđenje, a pored policije biće angažovane i dve privatne agencije za obezbeđenje, saopšteno je u Sarajevu.

Oko 800 policajaca iz Kantona Sarajevo i još 500 pripadnika agencija brinuće se za red i bezbednost na utakmici, koja se u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igra u subotu, 9. oktobra, izjavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Munib Ušanović, a prenose mediji u Bosni.

Predviđeno je postavljanje mreža na severnoj tribini stadiona "Grbavica", na kojem će biti odigrana utakmica mladih selekcija, i na istočnoj strani Olimpijskog stadiona stadiona "Koševo", gde će igrati A selekcije.

"Time će biti sprečeno ubacivanje tvrdih predmeta u teren, odnosno fizički kontakt navijača", kazao je Ušanović.

Prema njegovim rečima, Fudbalski savez SCG nije želeo da preuzme organizaciju dolaska navijača na utakmicu, pa je Fudbalski savez BiH morao da preduzme dodatne mere obezbedjenja.

Ušanović je, međutim, precizirao da to što FSSCG ne prihvata organizaciju dolaska svojih navijača, ne znaci da FIFA neće kazniti taj savez, ukoliko navijači SCG izazovu incident u Sarajevu.

"Primer je kažnjavanje Fudbalskog saveza BiH, zbog izgreda navijača na utakmici Danska - BiH u Kopenhagenu, kada bosanski Savez nije imao nista sa organizacijom njihovog dolaska", kazao je Ušanović.

Na stadione "Grbavica" i "Koševo" biće zabranjeno unošenje tvrdih predmeta - mobilnih telefona, upaljača, kovanica, kao i pirotehinickih sredstava.

Na južnu tribinu stadiona "Grbavica" i na istočnu "Koševa" neće moći da se unose ni kišobrani, dok će, u slučaju kiše, Fudbalski savez za gledaoce na tim tribinama obezbediti kabanice, kazao je Ušanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve