Nova vest
Fudbal

Petak, 24.09.2004.

10:48

NIN:"Rusi kupuju Zvezdu" ?

Izvor: Aleksandar Mihajlović - NIN

Autor: Aleksandar Mihajlović - NIN

Default images

Jedan od vodećih ruskih biznismena, koji ima poslovne veze i sa Romanom Abramovičem, spreman je da kupi FK Crvena zvezda, prenosi nedeljnik „NIN“ u svom izdanju od petka.

Prema tom izvoru, prva runda pregovora izmedju dve strane već je održana na Svetom Stefanu tokom avgusta, a pregovori će se nastaviti krajem septembra na istoj lokaciji.

Prenosimo deo članka „Rusi kupuju Zvezdu“...
...“Nedavna poniženja u evropskim takmičenjima će biti zaboravljena, ali će šampionski pehari ostati zauvek. Ali, šta Zvezda ima osim pehara ?

Na potencijalnoj fudbalskoj berzi bi se moglo navesti nekoliko ozbiljnih argumenata.Prvo, Zvezda je evropski brend i srpska institucija. Ima najveći stadion na području bivše Jugoslavije (55 000 sedećih mesta) i ubedljivo najveću armiju navijača. Nipošto ne treba zaboraviti ni poslovne kapacitete stadiona od 16 000 kvadratnih metara i bogatu prateću infrastrukturu koja bi prilikom kupovine mogla da ima izvestan značaj. „Zvezda“ je takodje u stanju da neuporedivo lakše od drugih klubova privuče najbogatije srpske kompanije za sponzore kluba. Iako vrednost kluba nije nikada zvanično procenjena, jedna od prvih i najznačajnijih procena, izrečena je tokom avgustovskih pregovora Abramovičevog poslovnog partnera i istaknutih funkcionera sportskog društva.Prema informacijama NIN-a, procena zvezdinog kapitala bila je veoma primamljiva i iznosila neverovatnih 200 miliona funti. Predstavnici kluba nisu bili spremni da zvanično potvrde ili demantuju vesti o „sanstefanskim“ pregovorima....“ prenosi „NIN“.

Autor teksta postavlja i pitanje o stavu navijača...

...“Ogromna većina verovatno smatra da su godinama provedenim uz voljeni klub, dok je beležio najveće uspehe, ali i padove, stekli i neko nepisano vlasničko pravo.Da li ste sreli „Deliju“ ili „Grobara“ koji Zvezdu ili Partizan ne doživljavaju kao deo svog privatnog vlasništva. Na stranu to što svaki „Delija“ ili bar većina njih smatra da „Zvezda“ može da bude samo u srpskim rukama“.

Pregovori  će se prema istom izvoru nastaviti krajem septembra na istom mestu... „Iako se ne može uskoro očekivati postizanje formalnog dogovora o prodaji, „Zvezda“ izgleda polako klizi ka Rusiji.Svoju konačnu reč će, naravno, dati i predstavnici uprave, potencijalnih kupaca, ali i malih akcionara iz neformalnog konzorcijuma „Delije sever“ – piše NIN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve