Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.08.2004.

23:34

LŠ: Juventus - Jurgorden 2:2

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi mečevi završnog kola kvalifikacija za Ligu šampiona doneli su nekoliko iznenađenja. U utorak je na programu bilo šest parova, a najvredniju pobedu ostvario je Liverpul, koji je u Gracu pobedio GAK sa 2:0.

Juventus se na domaćem terenu mučio sa Jurgordenom, ekipom koju je prošle godine izbacio Partizan. Tim iz istočnog Stokholma vodio je na Dele Alpiju čak sa 2:0 (doduše samo šezdesetak sekundi), a utakmica je završena rezultatom 2:2.

U Torinu je briljirao golman gostiju Dembo Turej, a Šveđanima je prednost iz penala u finišu prvog dela doneo Johanson. Posle četiri minuta u nastavku Hisen je najavio pravu senzaciju, ali je Trezege iz sledećeg napada smanjio. Prvi gol u dresu Juventusa Brazilac Emerson postiže neposredno pred istek punog sata igre za konačan rezultat, koji ostavlja šanse za oba tima u revanšu na Rosundi.

Trabzonspor je napravio veliki posao u Kijevu, gde je savladao Dinamo sa 2:1. Put preko Crnog mora počeo je neprijatno, jer je najveća trauma Turske Maris Verpakovskis (Letonac dao po gol u oba meča baraža za EP, kada je njegova selekcija šokirala svet izbacivši Turke) ponovo pogodio. Međutim, pre poluvremena izjednačio je čovek prikladnog prezimena Gekdeniz Karadeniz (Karadeniz = Crno more), a u nastavku pobedu “bordo-plavima” donosi Jatara.

Isti rezultat ostvario je i izraelski Makabi u Solunu. Tim iz Tel Aviva poveo je na Tumbi protiv PAOK-a na poluvremenu vodio sa 2:0 (Ado 13, Mesika 43). U nastavku grčki klub smanjuje preko Jasumija, ali ne uspeva da izbegne poraz.

Minimalnu pobedu na svom terenu ostvario je ruski šampion CSKA. U duelu “vojnog” i “policijskog” kluba Moskovljani su savladali Glazgov Rendžers sa 2:1. Vagner je pogodio mrežu škotskog vicešampiona već u 4. minutu, ali je posle nekoliko odbitaka i očajne intervencije odbrane Rusa izjednačio Novo. Ipak, pobedu za Ruse izborio je Jirži Jarošik u prvim minutima drugog poluvremena.

U meču Benfika – Anderleht, koji je jedan od svakako najizjednačenijih i najuzbudljivijih (plus repriza finala Kupa pobednika kupova iz 1983) Slovenac Zlatko Zahovič je presudio u duelu odigranom na Lužu, pa je portugalski vicešampion pobedio sa 1:0.

U Gracu blistao je Stiven Džerard. Ubedljivo najbolji igrač “crvenih” u prošloj sezoni postigao je oba gola, koji praktično stavljaju Liverpul u žreb za grupe Lige šampiona. Liverpul je bio ubedljivo bolji tim, a prvu šansu propustio je Sami Hipija posle stotinak sekundi. Ipak, Englezi su poveli tačno na sredini prvog dela, kada je Džerard sa 25 metara pogodio mrežu Šranca.

U drugom delu nastavila se dominacija Liverpula, a šanse propuštaju Hipija i Sise. Francuz je pripremio još jedan gol za Džerarda sredinom drugog poluvremena, ali je naprvaio faul u napadu, pa je gol poništen. Ipak, ponovo su ova dva gola napravila haos u odbrani GAK-a, a Džerard je poluvolejom postavio 2:0.

Zanimljivo je da Rafa Benites nije na teren uveo Majkla Ovena, koji je sedeo na klupi. Time su podgrejane sumnje o njegovom skorom prelasku u madridski Real. Što se tiče odlazaka sa Enfildam u utorak je za Čarlton Atletik potpisao Dani Marfi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve