Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.07.2004.

16:00

Van Basten novi selektor Holandije

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Marko Van Basten novi je selektor reprezentacije Holandije, objavila je Holandska fudbalska federacija. 39-godišnji Van Basten, zameniće Dika Advokata, koji je podneo ostavku nekoliko dana posle poraza reprezentacije u polufinalu Evropskog prvenstva u Portugaliji.

Van Bastenov pomoćnik biće Džon Van`t Šip. Van Basten je do sada vodio mladi tim Ajaksa.

U saopštenju federacije se navodi da su uspešno završeni pregovori sa Van Bastenom i njegovim pomoćnikom i da će oni zvanično biti predstavljeni medijima na konferenciji u ponedeljak.

Van Basten je bio jedan od najboljih svetskih napadača krajem osamdesetih godina prošlog veka. Tri puta je bio najbolji fudbaler Evrope, a 1992. godine je bio igrač sveta u izboru Svetske fudbalske federacije. Zbog hronične povrede članka morao je pre vremena da završi igračku karijeru.

On je sa reprezentacijom Holandije, za koju je odigrao 58 utakmica i postigao 24 gola, trijumfovao na EP 1988. godine, a sa italijanskim Milanom je osvojio dva Kupa šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve