Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.07.2004.

23:59

Fudbaleri Zvezde: "Možemo mnogo bolje"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde Slavoljub Djordjević, Marko Pantelić i kapiten Vladimir Dišljenković izjavili su za B92 da su zadovoljni nerešenim rezultatom u Cirihu, ali su ocenili da su opterećeni važnošću meča odigrali vrlo slabo.

Slavoljub Djordjević:

Sigurno da smo odigrali dosta slabo. Medjutim, sreća prati hrabre, jer smo na kraju odigrali pravu utakmicu. Primili smo dva gola iz kikseva. Oni su pružili svoj maksimum, dok mi imamo 7 dana da se sredimo. Videli ste da smo sa 10 igrača došli do izjednačenja, što ipak dokazuje da imamo moral i verujem da prolazimo dalje“.

Trener Ljupko Petrović je rekao da ste se uplašili ?

Bilo je tu mladjih igrača koji su se uplašili. Ovo je za neke bila prva utakmica u Evropi, a za Zvezdu je teško igrati. Nema veze ovo je veliko iskustvo za nas. U revanšu ćemo biti bogatiji za jedno iskustvo.

Gde je bilo najviše propusta u igri ?

Bilo je propusta svuda. Mi u odbrani nismo mogli da uspostavimo vezu sa veznim redom, pa smo počeli da preskačemo sredinu terena. Ponavljam, ovo je prva značajnija evropska utakmica za ovu ekipu. Imaćemo 7 dana da analiziramo sve što se desilo u Cirihu.

Dišljenković: "Mora još da se radi"

Šta si pomislio na 2:0 ?

Svašta mi je padalo na pamet. Video sam da ima još skoro pola sata, i nadao sam se da ćemo da izdržimo do kraja i da bar sačuvamo taj rezultat. Medjutim, desilo se nešto neverovatno. To je fudbal, uspeli smo da postignemo 2 gola, i po meni ostvarimo veliki uspeh.

Ti si kapiten ove ekipe. Mnogi su čini se isuviše podigli ovu ekipu posle dobrih rezultata u pripremnom periodu. Da li misliš da ste odigrali slabije nego što znate ?

Ovo je mlada ekipa, sigurno da su nas podigli malo više nego što je trebalo posle pripremnog perioda. Tu mislim i na novine i na rezultate u Nemačkoj. Moramo da budemo svesni da je ovo Evropa, da su ovo jake utakmice, a ne one prijateljske. Ovo je definitivno ispod našeg nivoa.Ovaj tim može mnogo bolje. Imamo sada ovo iskustvo, mora mnogo da se radi, da se odigra još mečeva. Ja se nadam boljoj igri u Beogradu i malo više sreće za ovu ekipu“.

Da li ćete drugačije odigrati u revanšu, bez obzira što neki već vide Zvezdu u 3.kolu ?

Sigurno. Ja sam rekao da je ovo vrlo ozbiljna ekipa. U Beogradu ćemo morati da budemo još obazriviji i nadam se da idemo dalje“.

Pantelić: "Pokazali smo hrabrost"

Marko Pantelić takodje je bio zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom crveno-belih:

"Ovo je prva utakmica koja je takmičarskog značaja, i mislim da smo platili jednu cenu tog neiskustva. Medjutim, pored neiskustva pokazali smo i veliku hrabrost, jer smo i pored 3-4 šanse uspeli da dodjemo do golova. Igrali smo do kraja. Stančić je po meni preoštro isključen, a sporna situacija je bila i kod mog šuta u 45.minutu kada sam povučen sa ledja – čist penal. Medjutim, sudija je rekao da poluvremenu da nije video".

O ekipi Jang Bojsa:

Dobra ekipa. Čvrsta, na svakoj poziciji imaju solidnog igrača. Znači ništa specijalno. Imaju tog Šapuizu, eto imao je jedan udarac. Ako ga ostaviš samog daje gol. Iskusan igrač dao je hiljade golova, naravno da će nam dati gol kada ga ostavimo samog. Ponavljam, fenomenalan rezultat, igrali smo hrabro i srčano. Čekamo ih u Beogradu pa ćemo da vidimo".

Revanš meč igra se 4.avgusta na beogradskoj Marakani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve