Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.07.2004.

10:43

Galatasaraj prvi pravi rival Zvezde

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde imaće u sredu prvu ozbiljnu proveru pred početak nove sezone.

Crveno-beli će u Kelnu odigrati meč sa turskim Galatasarajem i na najbolji način videti gde su stigli u pripremama pre početak kvalifikacija za LŠ.

Ekspedicija Zvezde leti u Keln posle ručka čarterom iz Lajpciga,a u Magdeburg se vraća odmah posle utakmice:

Meč sa Turcima poslužiće nam da vidimo gde smo slabi, jer to protiv dosadašnji rivala nismo mogli. Tim je po meri i kako god da se završi izvući ćemo pouke. Kombinovaću, izvršiti 5-6 izmena kako bih sačuvao pojedine igrače za utakmicu sa Brižom u subotu u Lajpcigu“ izjavio je trener Ljupko Petrović za "Sport".

Galatasaraj se trenutno priprema u Holandiji, a meč sa Zvezdom biće im šesti od početka priprema, ali kao i crveno-belima, prvi ozbiljniji ove sezone.

Klub koji je postavio nove standarde u turskom fudbalu i doneo prvi trofej u zemlju (Kup UEFA u Kopenhagenu protiv Arsenala) prošlu sezonu je završio tek na 6.mestu. Ambicije su ipak uvek najveće, ugovor u utorak je potpisao Rigobert Song, nekoliko dana pre njega i Flavio Konseisao... Pored stranaca (tu su i golman Farid Mondragon, Baljić, prošle sezone tu je bio i De Bur) koji su iz godine u godinu sve „zvučniji“ u Galatasaraju igra „kostur“ turske reprezentacije: Ergun, Bulent, Arif, Suat, Hakan Unsal, Hakan Šukur, Hasan Šaš, Ajkut.

Od ovog leta trener ekipe je legendarni Rumun Georg Hadži. Meč na stadionu u Kelnu (očekuje se dobra poseta zbog velikog broja predstavnika dijaspore i iz Srbije i Turske) počinje u 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve