Nova vest
Fudbal

Subota, 17.04.2004.

00:05

Arsenal rasturio Lids, 4 gola Anrija

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri londonskog Arsenala pobedili su u petak uveče Lids rezultatom 5:0 u prvoj utakmici 34. kola prvenstva Engleske, a meč je obeležio Francuz Tjeri Anri koji je postigao četiri gola.

Pet kola pre kraja prvenstva, Arsenal ima veliku bodovnu prednost u odnosu na rivale u borbi za titulu - deset bodova više od drugoplasiranog Čelsija i 13 više od branioca titule Mančester Junajteda, koji ima meč manje. Tako se tim sa Hajberija nalazi na korak od trinaestog naslova u istoriji a petog u poslednji šesnaest sezona.

Arsenal je protiv Lidsa poveo već u 6. minutu lepim golom Robera Piresa, a onda su usledila četiri pogotka Tjerija Anrija - u 27. minutu on je izbegao ofsajd zamku, u 32. je pogodio iz penala, pošto je Duberi igrao rukom u šesnaestercu, a u 50. i 67. minutu Titi je golove postizao posle solo akcija. Poslednji njegov gol bio je 150. u dresu Arsenala.

Pre nedelju dana Anri je postigao tri gola na utakmici protiv Liverpula. Tako je Anri postao prvi fudbaler posle 53 godine koji je u dva uzastopna meča ostvario het trik.

Ostali mečevi 34. kola Premijer lige igraju se u subotu i nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve