Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.02.2004.

13:09

Mladi fudbaleri Sijera Leonea traže azil u Finskoj

Izvor: B92, AFP

Autor:B92, AFP

Default images

Desetorici fudbalera iz juniorske reprezentacije Sijera Leonea, koji su zatražili politički azil u Finskoj posle takmičenja održanog u avgustu, odobren je privremeni ostanak u zemlji, odlučeno je u ponedeljak.

Reprezentacija Sijera Leonea u Finskoj je učestvovala na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina, ali samo 14 igrača od 28-orice pojavilo se na aerodromu kada je došao trenutak povratka. Njih desetorica zatražilo je azil, jedan se posle par dana predomislio i vratio u rodnu zemlju, dok su trojica najverovatnije probala da zatraže azil u nekoj drugoj zemlji.

Mladi fudbaleri Sijera Leonea dobili su dozvolu boravka jer nije bilo sigurno da će neko da se brine o njima po povratku u Sijera Leone, a od 3,184 ljudi koji su u prošloj godini zatražili azil u Finskoj, samo njih 494, ili 15,5 % je i dobilo privremene dozvole boravka, a samo sedam njih i finsko državljanstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu