Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.06.2003.

10:20

"Bela revolucija" u Madridu, Del Boskea menja Portugalac ?

Izvor: B92, marca

Autor:B92, marca

Default images

Španski mediji brzo su se oporavili od šokantnog sastanka upravnog odbora Reala na kome je odlučeno da se ne ponude novi ugovori Vinsente Del Boskeu i kapitenu i 14 godina igraču Reala, Fernandu Ijeru.

Odluke koje su mnogi nazvali radikalnim zaokretom i "belom revolucijom" u Madridu, zamenile su špekulacije ko će voditi "klupsku reprezentaciju sveta".

Iako je direktor Valdano saopštio da je već sastavljena lista vrhunskih kandidata, medijima u Španiji trebalo je samo nekoliko časova da "provale" da su glavni kandidati dva Portugalca:  Karlos Keiroš pomoćni trenera Mančester Junajteda, i Hoze Murinjo, trener ovogodišnjeg osvajača kupa UEFA, ekipe Porta.

Još od ranije čelnici su pokazivali zainteresovanost za Svena Eriksona,a li je ta priča "pala" u drugi plan pošto je najavljeno da će Del Boskeu biti ponudjen novi jednogodišnji ugovor.

Kapiten kluba Fernando Ijero saopštio je da je imao usmeni dogovor sa čelnicima kluba da potpiše novi dvogodišnji ugovor, ali da je sve to sada prošlost. "Sve mi je bilo jasno kada su me Valdano i Perez kritikovali zbog mog navodno neprimerenog ponašanja na proslavi titule. Mislim da su odluku doneli mnogo ranije, ali je prihvatam" rekao je Ijero.

Horhe Valdano je odluke čelnika nazvao normalnim krajem ciklusa i otvaranjem nove ere Real Madrida. Ostaje i pitanje kako će novi trener uspeti da uklopi četu zvezda u skladnu celinu. Medjutim, velika nepoznanica ostaje i eventualna reakcija  navijača u slučaju nepovoljnih rezultata naredne godine (čitaj: osvajanje Liga šampiona, osvajanje primere,) - tada će verovatno još neko morati da ode protiv svoje volje...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve