Nova vest
Fudbal

Subota, 24.05.2003.

18:29

Serija A: Atalanta i Ređina u plej-autu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Regularni tok Serije A je završen, ali pred nekim italijanskim klubovima su tek odlučujući mečevi, koji će odrediti njihov status u poslednjem kolu. To je epilog veoma uzbudljivog i prilično čudnog poslednjeg kola italijanskog prvenstva.

Juventus i Milan, koji se spremaju za veliki okršaj u sredu na Old Trafordu, izveli su mešovite sastave, odmarajući glavne zvezde. Neprepoznatljivi Milan potučen je u Pjačenci od novog drugoligaša sa 4:2, u meču koji ništa nije značio. Juventus je igrao mnogo važniji meč, protiv Kjeva, u kojem se ekipa iz Verone borila za Kup UEFA. Juveov oslabljeni tim, bez glavnih zvezda, opravdao je Lipijevo poverenje i pobedio Veroneze sa 4:3, posle uzbudljivih 96 minuta fudbala. Šampioni su vodili 3:1, i u tim trenucima Kjevo je bio daleko od Evrope, za koju je bio neophodan bod. Usledilo je ekspresno izjednačenje (Birhof postigao het-trik na oproštaju od Serije A), ali je gol Zenonija na 5 minuta pre kraja ponovo bacio "Leteće magarce" na sedmo mesto. U zaustavnom vremenu Kjevo je imao tri stopostotne šanse, ali su Mensa i dva puta Legrotalje bili neprecizni i nada za novu sezonu u Evropi je ugašena.

Mesta u Kupu UEFA na taj način su obezbedili Udineze i Parma. Parma je kao gost savladala Empoli sa 2:0, a Udineze je bio bolji od Lacija rezultatom 2:1. U Intertoto kup idu Kjevo i Bolonja. Međutim, situacija na dnu je znatno dramatičnija. Tu su čak četiri ekipe sezonu završile sa po 38 bodova!U baraž će ići timovi Atalante i Ređine. Obe ekipe su u poslednjem kolu pobedile kao gosti, Atalanta Romu sa 2:1, a Ređina Bolonju sa 2:0. Modena je do samog finiša vodila u Breši, ali je Robi Bađo postigao gol kojim je ekipu iz "grada sličica" zaustavio na istom skoru kao i ostale rivale u borbi za opstanak. Četvrti član grupe je Empoli, posle pomenutog poraza od Parme. Međutim, zbog boljeg skora u međusobnim mečevima Modena i Empoli su obezbedili opstanak, a u baražu će igrati dva tima koja su i pre ovog kola zauzimala 14. i 15. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

10 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu