Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.08.2002.

20:31

Ekvador: Sest meseci kazne zbog skidanja na terenu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbalska federacija Ekvadora (FFE) kaznila je u sredu sestomesecnom zabranom igranja Argentinca Rodolfa Garsiju, koji je na prvenstvenom susretu skinuo gace.

"Garsija je u nedelju na prvenstvenom susretu skinuo gace ispred sudije i zbog takvog ponasanja, koje negativno utice na ugled nacionalnog sporta, doneli smo odluku da ga suspendujemo na sest meseci", rekao je na konferenciji za novinare portparol FFE Pedro Munjos.

Argentinac, koji nastupa za prvoligasku ekipu Espoli, skinuo je gace u znak protesta sto mu je glavni sudija na prvenstvenom mecu protiv tima Liga de Kito naredio da dovede svoju opremu u red i da uvuce majicu u sorc.

Munjoz je kazao da je disciplinska komisija FFE odlucila da jos strozije kazni golmana ekipe Makara, Ektora Ciriboga i da ga suspenduje na godinu dana zbog napada na sudiju, u jos jednom incidentu, koji se dogodio ovog vikenda na utakmicima prve lige.

Portparol FFE je istakao da obe odluke stupaju na snagu odmah.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve