Nova vest
Fudbal

Petak, 05.07.2002.

13:12

Hong Mjong Bo napunio dzepove saigracima

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbalska asocijacija Juzne Koreje (FAJK) nagradila je danas sa po 250.000 dolara sve reprezentativce koji su na upravo zavrsenom Mundijalu zauzeli cetvrto mesto.

"Promenili smo strategiju i odlucili da sve igrace ravnopravno nagradimo, svakog sa po 300 miliona vona (250.000 dolara)", rekao je na konferenciji za novinare portparol juznokorejske federacije.

Pocetkom nedelje FAJK je najavio da ce raspodela novca biti izvrsena prema posebnom kriterijumu korisnosti, koji bi ukljucivao minutazu, golove, asistencije, uspesne startove i mnoge druge statisticke kategorije.

Kako prenosi korejska stampa, federacija je svoj stav promenila na intervenciju kapitena i najboljeg igraca reprezentacije Hong Mjung Boa, koji se zalozio da svi igraci ravnopravno ucestvuju u raspodeli novca, s obzirom da su prema njegovoj oceni svi ravnopravno i ucestvovali u uspehu.

Juzna Koreja eliminisana je u polufinalnoj utakmici Svetskog prvenstava od selekekcije Nemacke sa 1:0, dok je u susretu za trece mesto porazena od Turske sa 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve