Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.05.2022.

08:57

Simeone ostaje bez ogromnog ugovora ako ne izbori LŠ

Atletiko Madrid ugrozio je plasman u Ligu šampiona nakon poraza u Bilbau.

Izvor: B92

Autor:B92

Simeone ostaje bez ogromnog ugovora ako ne izbori LŠ
Foto: Profimedia

"Jorgandžije" su četvrte na tabeli La Lige, sa samo tri boda više od Real Betisa, četiri kola pre kraja sezone u Španiji.

A ukoliko Atletiko ne izbori plasman u elitno evropsko takmičenje, trener Dijego Pablo Simeone će ostati bez trenutnog ugovora.

Argentinac je na leto 2021. produžio ugovor do 2024. godine sa mesečnom platom od 3,3 miliona evra, po čemu je najplaćeniji trener na svetu.

Međutim, novinar Kadena KOPE Antonio Ruis prenosi da u uguvoru postoji klauzula koji suspenduje dogovorene uslove saradnje ukoliko Atletiko ne izbori plasman u Ligu šampiona.

U tom slučaju, klub i trener su dužni da opet pregovaraju o novim uslovima saradnje.

Atletiko u poslednja četiri kola očekuje izuzetno težak raspored – Real Madrid (8. maj), Elće (11. maj), Sevilja (15. maj) i Real Sosijedad (22. maj).

Međutim, ni Real Betis nema ništa lakši raspored, igraće protiv Barselone, Valensije, Granade i Real Madrida.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Anri: "Mi smo fiksirani na zlato"

Francuski legendarni fudbaler i sadašnji trener Tijeri Anri izjavio je danas da će olimpijski fudbalski tim Francuske imati samo jedan cilj - da osvoji zlatnu medalju.

Beta

23:12

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu