Nova vest
Fudbal 0

17.6.2024.

23:12

Anri: "Mi smo fiksirani na zlato"

Francuski legendarni fudbaler i sadašnji trener Tijeri Anri izjavio je danas da će olimpijski fudbalski tim Francuske imati samo jedan cilj - da osvoji zlatnu medalju.

Izvor: Beta

Profimedia

Francuska će imati najviše ambicije na Olimpijskim igrama u Parizu uprkos odsustvu Kilijana Mbapea i drugih najboljih igrača, koji neće učestvovati na Igrama, pošto im njihovi klubovi nisu dali dozvolu za to.

"Fiksirali smo se na zlato. Naravno, na Olimpijskim igrama su srebrna i bronzana medalja veoma bitne, nije kao kad izgubiš u finalu Svetskog prvenstva gde si vicešampion sveta, a zapravo nemaš ništa. Ipak se donese neka medalja, slažem se, ali smo se mi fiksirali na zlato", rekao je Anri novinarima.

Prema njegovim rečima, zlatna medalja je izazov koji se može postići.

Anri ima teškoća da sastavi spisak igrača za OI, jer je nekoliko klubova odbilo da oslobodi igrače.

Kilijan Mbape nikada nije krio želju da igra OI u svojoj rodnoj zemlji, ali Real Madrid kategorički odbija da pusti svoje igrače za OI, pošto to fudbalsko takmičenje nije uvršteno u agendu Međunarodne fudbalske federacije (Fifa). Zbog toga klubovi nemaju obavezu da oslobode svoje fudbalere, pogotovo što velika većina njih trenutno igra i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pa bi im dodatni napori mogli izazvati povrede.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

1 d

Aktuelno

Tramp "pomilovan"

Striming platforma Twitch je "pomilovala" Donalda Trampa, odnosno potvrdila da mu je ukinula trogodišnju zabranu i da je njegov nalog vraćen.

B92

11:56

2 h

Novo Sport Video Menu