Nova vest
Fudbal 29

29.5.2024.

20:56

Kadeti Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva!

Fudbalska reprezentacija Srbije, uzrast do 17 godina, nastavila je sa sjajnim rezultatima na Evropskom prvenstvu koje se održava na Kipru - plasirala se u polufinale posle pobede nad Austrijom 3:2.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Ekipa selektora Jovana Damjanovića boriće se za finale protiv boljeg iz duela Portugala i Poljske.

U polufinale je prošla i Danska, nakon boljeg izvođenja penala protiv Češke, i igraće za finale sa pobednikom meča Italija - Engleska.

Austrija - Srbija 2:3 (1:2)

Adejenugure 1, 79 - Ranković 4, 45+1, Cvetković 55
Stadion: AEK Arena (Larnaka)
Sudija: Jakob Sundberg (Danska)

Dvostruki strelac za srpski tim bio je Đorđe Ranković u 4. i 45+1. minutu, za preokret, pošto su Austrijanci postigli gol već u 24. sekundi utakmice!

Izdigle su se naše nade posle tog šoka, zaigrale znatno bolje, prodornije, preciznije i efikasnije, mirnijw u pasu, jednom rečju jednostavnije i maksimalno koristile svaku šansu koja im se ukazala.

Podatak koji sve govori o tome koliko su naši mladići bili fokusirani danas u zoni pred golom protivnika - dali su tri gola iz tri šanse!

Treći je bio delo Mihajla Cvetkovića u 55. minutu, za 3:1 u tom trenutku. Bila je to još jedna efektna kontra našeg tima, baš kao i u situaciji kod drugog kola kada je Ranković bio strelac - ponovo je viđen isti epilog. 

Austrijanci su bili u nokdaunu.

Povratili su se pet minuta pre kraja, tada je opasni Adejenugure, inače dvostruki strelac danas, matirao Jovanovića i doneo brigu za naše momke.

Meč je inače produžen šest minuta a igralo se osam posle devedesetog.

Trebalo je izdržati sav pritisak Austrijanaca. Pred sam kraj naši momci to su morali bez isključenog Uroša Đorđevića, koji je pocrveneo zbog oštrog starta. Ali su i tu poteškoću prebrodili. Na kraju, uspeli su da odbiju nalete rivala srpski kadeti i da proslave veliku pobedu.

Srbija je meč počela u sastavu Jovanović, Bubanja, Milosavljević, Simić, Stojanović, Mladenović, Kostov, Vasilić, Maksimović, Ranković, Cvetković. Igrali su još Damjanović, Kostić, Makević.

Ovo je inače bio drugi plasman u polufinale srpskih kadeta u dve godine pošto su isti rezultat postigli i 2022. u Izraelu - tada su ih Holanđani sprečili da odu do meča za trofej.

Podeli:

Komentari 29

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu