Nova vest
Fudbal 3

6.5.2024.

20:15

Žurka u Gani zbog Lestera – sedam miliona evra "palo sa neba"

Možda najinteresantnija priča Lesterovog plasmana u Premijer ligu je ona koja je vezana za igrača ovog tima Abdula Fatavua (20).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ovaj momak je bio važan deo uspeha "lisica" ove sezone, postigao je šest golova na 40 utakmica i naredne sezone očekuje ga još veći izazov - utakmice protiv najjačih engleskih timova.

Fatavu je prethodnog leta stigao u klub na pozajmicu iz lisabonskog Sportinga (koji je u međuvremenu postao prvak Portugalije).

Nije impresionirao ljude u Lisabonu, igrao je čak i za C tim, pa ga se klub rešio tako što ga je poslao u Lester. U novom klubu su, očito, videli da u Ganijcu čuči potencijal i trebalo mu je samo pronaći pravo mesto u timu.

Ono što je od svega najinteresantnije u ovoj priči, njegov nekadašnji klub, drugoligaš iz Gane Stedfast, pristao je da bez obeštećenja pusti Abdula u Sporting.

Čelnici Stedfasta dali su igrača, zauzvrat nisu tražili novac, ali su postigli dogovor sa Portugalcima da im pripadne pola sume od transfera Fatavua ako bude prodat u naredne tri sezone (od trenutka kada je napustio Ganu).

U međuvremenu, Lester i Sporting su postigli sporazum po kojem je engleski klub u obavezi da otkupi Ganijca ukoliko se plasira u Premijer ligu, što se na kraju i desilo.

Lester će tako morati da plati 14 miliona funti Sportingu za "slobodu" Abdula Fatavua, a to znači i da će pola te sume, prema dogovoru Sportinga i Stedfasta, završiti na računu tog kluba iz Gane.

Stedfast će tako inkasirati najveći novac u istoriji kluba.

Prethodna zarada od najvećeg izlaznog transfera Stedfasta iznosila je 25.000 evra.

Biće veselo ovih dana u Tamaleu, rodnom mestu Fatavua i gradu u kojem se nalazi njegov nekadašnji klub.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu