Nova vest
Košarka

Subota, 03.06.2023.

13:00

Laso o Obradoviću: Mislio sam da je lud i glup, a on je genije VIDEO

Španski trener Pablo Laso otkrio je kako je kao igrač Real Madrida dobio lekciju od tadašnjeg trenera Želimira Obradovića.

Izvor: SN

Autor: SN

Laso o Obradoviću: Mislio sam da je lud i glup, a on je genije VIDEO
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pablo Laso je bio fantastičan plejmejker i najbolji je asistent u istoriji španske ACB lige, a u jednom delu karijere sarađivao je sa sadašnjim trenerom Partizana Željkom Obradovićem.

Željko Obradović i Pablo Laso su zajedno sarađivali od 1995. do 1997. godine, a Laso je u podkastu "The Benas" otkrio kako je dobio lekciju od čuvenog trenera.

Priča se dogodila 1997. godine kada je Real Madrid igrao u FIBA Evrokupu protiv Verone i Mikelea Juzolina.

"Igrali smo finale protiv Verone i plejmejker je bio Juzolino, a dve nedelje ranije, tokom treninga, Željko bi podelio parove i rekao meni da se odmaram, pa odjednom samo 'Pablo, ulaziš'. Često sam se na "kecu" menjao sa Huanom Migelom Antunjesom i Željko bi koristio nekog drugog na poziciji plejmejkera, poput Bodiroge ili Ismaela Fabijana Santosa Rodrigesa, ali sam na treninzima uvek bio na klupi. Previše sam razmišljao 'Zbog čega mi Željko ovo radi?', ali on nije brinuo zbog mog ponašanja ili negodovanja. Krenlo je finale i u prvom poluvremenu nisam igrao ni minut. 'Čoveče, finale, a ja nisam ni ušao'. Odlazim do toaleta na poluvremenu i Željko dolazi do mene i pita 'Pablitom šta se desilo?' Ja mu odgovorim da se nije dogodilo ništa i da moramo da budemo bolji da bismo pobedili. Onda me je pitao da li sam spreman da igram, pa sam odgovorio naravno jer je u pitanju finale i poručio mi je da onda izađem i igram", priča Laso.

Naravno, nije Željko odmah ubacio Pabla Lasa u igru...

"Počelo je drugo poluvreme i posle nekih pet, šest minuta i odjednom samo se okreće ka meni i kaže 'Pablito, hajde da pobedimo ovo' i kaže da menjam Santosa ili Antunjesa, ko je već bio...", rekao je španski trener.

"Igrao sam veoma dobro tih desetak minuta i na tri minuta pre kraja mi imamo 15 razlike, pa me Željko zove kao izmenu i vraća me na klupu. Igrao sam dobro, stekli smo veliku prednost i to je dobar momenat za plejmejkera da kontroliše igru, a on me vadi napolje. Potom mi je prišao i rekao Pablito, bio si vrlo dobar, dobio si ovu utakmicu, sad sedi i odmori se", priča Pablo Laso.

Tek posle utakmice mu je Željko Obradović objasnio situaciju.

"Posle utakmice smo razgovarali nešto kratko i rekao mi je. Slušaj, jednostavno je, ne možeš da zaustaviš Juzolina i morao sam da ga 'ubijem' Antunjesom i Santosom koji su svoj posao uradili kako treba, a onda kada su mu noge postale teške ti si ušao u igru i uradio ono što najbolje radiš", priseća se Španac.

Juzolino je pre finala imao 22,3 poena u proseku na 54% za tri i 51% šuta iz igre. Protiv Reala je meč završio sa 5 ličnih grešaka, 4 izgubljene lopte, 6 poena uz 1 od 9 iz igre

"Sada pričamo o tako sjajnom treneru velikog uma i sa jasnim planom, ali u tom momentu kao igrač sam mislio da je on lud, glup i da me ubija, a sada ne mogu da verujem koliki je genije, a i koliko je to bilo pametno",
rekao je Laso o Obradoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d