Nova vest
Košarka

Sreda, 07.12.2022.

12:11

Budućnost dočekuje Trento

Košarkaši podgoričke Budućnosti dočekaće italijanski Trento u okviru sedmog kola grupne faze Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Budućnost dočekuje Trento
Buducnost VOLI/Filip Roganoviæ

Nakon ubedljivog poraza od Partizana i neočekivano lošeg početka u regionalnoj ABA ligi, košarkaši podgoričkog tima pokušaće da u Evrokupu nastave seriju pozitivnih igara na evrosceni.

U dosadašnjem toku takmičenja Budućnost je ostvarila četiri pobede i dva poraza,a Trento sa druge strane ima samo jednu pobedu uz pet poraza tako da Budućnost sa pravom nosi epitet favorita ovog duela.

Trener Vladimir Jovanović dao je uvertiru za prestojeću utakmicu: "U dosadašnjem delu Evrokupa pokazalo se da svako svakog može da dobije. Ni domaći teren nije prednost, a to se pokazalo i u našem slučaju, kvalitetnije smo igrali u gostima. Volih bih da igre koje smo na evropskoj sceni pokazali na strani pružimo i pred našom publikom".

Ovo će biti peti međusobni susret ove dve ekipe.Prva dva susreta su odigrana u top 16 fazi Evrokupa sezone 2017/18 gde je Budućnost trionfovala oba puta, a preostala dve utakmice su odigrane u grupnoj fazi istog takmčenja sezone 2019/20 kada je su oba tima ostvarila po jednu pobedu.

Utakmica je na programu u sredu od 19.30 časova u sportskom centru Morača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve