Nova vest
Košarka

Petak, 23.06.2023.

18:50

Zvezda i Džikić "ratuju" zbog plejmejkera – on želi Evroligu

Dan nakon što je Crvena zvezda završila sezonu porazom u finalu ABA lige, okrenula se formiranju tima za narednu sezonu.

Izvor: SS

Autor: SS

Zvezda i Džikić
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Još uvek nije poznato da li će igrati u Evroligi ili Evrokupu, ali je svakako prva želja za poziciju plejmejkera Paris Li iz Panatinaikosa.

Ovu informaciju preneo je dobro obavešteni italijanski novinar Matea Andreani, ali je istakao da je pored Crvene zvezde zainteresovan i Hapoel Jerusalim, koji sa klupe vodi srpski trener Aleksandar Džikić.

Ukoliko bi Zvezda 29. juna dobila poziv da ponovo igra Evroligu (spominje se da za dva upražnjena mesta konkurišu Valensija i Turk Telekom), onda bi bila u prednosti u odnosu na Hapoel.

Zvezda je praktično ostala bez plejmejkera nakon što je objavljeno da će Luka Vildosa u Panatinaikos, Fakundo Kampaco u Real ili Panatinaikos, a Stefan Marković je objavio kraj karijere.

Li je prethodne sezone igrao za Panatinaikos gde je u proseku beležio 11,2 poena, 1,8 skoka i 3,8 asistencija po utakmici.

U karijeri je još nosio dres Monaka, Orleana, nemačkog Brose Bamberga i Antverpena u Belgiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu