Ljulj doneo produžetak, Musa slomio Barselonu u "El klasiku" VIDEO

Svaki košarkaški "El klasiko" donosi spektakl, a tako je bilo i ove večeri – u 21. kolu Evrolige Real je savladao Barselonu posle produžetka rezultatom 91:86.

Izvor: SS

Četvrtak, 26.01.2023.

20:45

Ljulj doneo produžetak, Musa slomio Barselonu u
EPA-EFE

Katalonci su imali u rukama treću vezanu pobedu u trećem vezanom "El klasiku", drugom uzastopnom u Madridu, ali su "kraljeve" iz mrtvih podigli, najpre Serhio Ljulj, a onda i Džanan Musa.

Barsa je tokom celog susreta vodila, a Real bio u zaostatku i jurnjavi za rezultatom.

Sredinom treće četvrtine je domaći tim bio u velikoj seriji i stigao je do 44:42, a posle tajm-auta Šarunasa Jasikevičusa nalet je odbio Nikola Kalinić.

Pogodio je dve uzastopne trojke, Barsa se u treptaju oka ponovo odlepila na dvocifren zaostatak i delovalo je da će tu meč biti rešen. Međutim, u poslednjoj četvrtini se razigrao Serhio Ljulj i potpuno je vratio Real u igru, ali i raspalio dvoranu.

Čak je na 21 sekundu pre kraja imao napad za pobedu, ali je Ljulj napravio grešku u koracima i otišlo se u produžetak.

Tada ga je nasledio Džanan Musa, koji se potpuno raspucao, pogodio dvojku preko Mirotića, pa trojku za 84:76 i tu je meč bio prelomljen.

Iako je Barsa uspela da ukradenim loptama zakuva završnicu, Ljulj je sa linije penala priveo utakmicu kraju. Gabrijel Dek je bio najefikasniji igrač susreta sa 23 poena, Serhio Ljulj je dodao 19, Džanan Musa 18, a Valter Tavares 10.

Nikola Mirotić je bio najbolji u Barsi sa 17 poena, Tomaš Satoranski i Jan Veseli ubacili su po 12, a Kori Higins 10 poena. Evroliga, 21. kolo:

Real Madrid – Barselona 91:86*
20.00 Alba – Valensija
21.00 Asvel – Fenerbahče
21.00 Monako – Olimpija Milano
21.00 Panatinaikos – Žalgiris

Petak:
19.00 Crvena zvezda – Partizan
20.30 Baskonija – Anadolu Efes
20.30 Olimpijakos – Makabi
20.45 Bajern – Virtus

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: