Nova vest
Košarka

Petak, 28.10.2022.

08:17

Partizan položio ispit zrelosti

Košarkaši Partizana su posle trijumfa nad Virtusom uspeli da zabeleže i pobedu protiv ekipe Žalgirisa.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan položio ispit zrelosti
Foto: Srðan Stevanoviæ/Starsport

Ako se po jutru dan poznaje, crno-beli su uspeli da nađu "to nešto" što im je nedostajalo kako bi "zatvorili" mečeve sa Baskonijom i Armanijem.

Demonstracija sile protiv velikana iz Bolonje, a zatim i izuzetno važan trijumf nad Žalgirisom, pokazali su da četa Željka Obradovića stiče neophodnu stabilnost u borbi za plej-of.

Čak i ako uzmemo u obzir poraz od Armanija, stiče se utisak da "parni valjak" izgleda dosta dominantno kada igra pred "grobarima".

Najvažniji faktor u dobroj igri crno-belih je taj što uvek postoji igrač koji je spreman da "iskoči" i povuče ekipu onda kada joj ne ide.

Za razliku od prošle sezone, kada se čitava igra bazirala na učinku Kevina Pantera, ove gledamo poptuno drugačiju sliku.

Nije novitet da kapiten kluba iz Humske ima oscilacije kada je poenterski učinak u pitanju, ali "preporođeni" Ledej, Lesor, kao i Naneli, uvek vrebaju da preuzmu taj deo tereta na sebe.

Sa druge strane imamo situacije kao protiv Žalgirisa, kada popularni "KP" namesti nišanske sprave te isporuči 26 poena.

Jasno je da njegov kvalitet nije sporan, te da je ogromno poverenje koje mu Željko daje sasvim opravdano.

Evidentno je da iz kola u kolo Partizan izgleda sve zrelije kao tim, što se oslikava i na samoj tabeli.

Posle debakla u Berlinu, crno-beli su pokazali konkretnu reakciju protiv Baskonije i Armanija, ali su loše završnice ostavile "parni valjak" na skoru 0-3.

Naredna dva meča pokazali su da je ekipa Željka Obradovića naučila i da "zatvara" mečeve, što je odlika timova koji konkurišu za mesto među osam najboljih u Evropi.

Slične krize u igri crno-belih viđene su protiv Armanija i Žalgirisa, ali su crno-beli sada znali da pokažu konkretnu reakciju, te vrate prednost i dobiju meč.

Ma koliko timovi iz Bolonje i Kaunasa ne zvuče "moćno", ne treba zaboraviti da su u prethodna dva kola slavili protiv Reala, odnosno Barselone.

Veliki plus za Partizan je taj što Jam Madar pruža sve stabilnije igre, čime Dante Egzum dobija potrebno vreme da se uhoda u sistemu Željka Obradovića.

Uz oporavljenog Aleksu Avramovića crno-bela spoljna linija bi trebalo da izgleda gotovo besprekorno.

Jedina pozicija gde "parni valjak" kuburi (ali bez posledica) jeste centar.

Jasno je da Lesor u ovom ritmu ne može igrati cele sezone, te da mu je što pre potrebna pomoć u vidu još jednog igrača sličnog kalibra.

Pred klubom iz Humske su u naredna dva kola gostovanja u Atini, a najmanje jedna od potencijalno dve pobede ne bi predstavljala iznenađenje, naročito kada pogledamo formu Panatinaikosa.

Posle toga se crno-beli vraćaju u Štark arenu, gde će dočekati ekipu Makabija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve