Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.10.2022.

19:00

Vukčević za B92.net: Kako Željko kaže

Tristan Vukčević pričao je za B92.net na danu za medije KK Partizan.

Izvor: Petar Tadić

Autor: Petar Tadić

Vukčević za B92.net: Kako Željko kaže
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Smailagić i Vukčević trebalo je da na početku sezone dele minutažu, najviše na poziciji četiri, ali Smajli je povređen i to je otvorilo više prostora za mladog Tristana – pogotovo u ABA ligi.

To se videlo i u prvoj utakmici u sezoni, Vukčević je na gostovanju protiv Cibone na terenu bio 20 minuta i odigrao je odlično – 14 poena, četiri skoka, dve ukradene lopte, indeks 17.

"Najvažnije je da u svaku utakmicu uđemo maksimalno spremni i da uvek damo 100 odsto naših mogućnosti", rekao je Tristan na početku razgovora za B92.net.

Vukčević je na najbolji mogući način iskoristio ukazano poverenje Željka Obradovića.

"Čekam priliku i kada je dobijem, dam sve od sebe da je iskoristim. Videćemo, trener je Željko, njega ću da slušam, kao i svaki dan, i radiću šta mi on kaže", iskren je 19-godišnji srpski košarkaš.

Vukčević nam otkriva da Obradović zahteva od njega da igra čvrsto, nešto što mu je falilo prethodne sezone u Partizanu, i da uvek daje sve od sebe. Iako igra na poziciji četiri, Tristan u nekim postava može da pokrije i pozicije tri i pet, odnosno krilo i centra.

"Najviše igram poziciju krilnog centra, ali sam dosta vremena provodio na tri… a mogu i na pet i da napadam iz 'pick and pop-a'. Šta god trener bude tražio, to ću i raditi", jasan je.

Kao što smo napisali, Vukčević je odigrao sjajno protiv Zagrepčana, ali ističe da ekipa može mnogo bolje.

"Za prvu utakmicu smo odigrali baš dobro, ali rekao sam i tokom intervjua posle utakmice da to nije to, da moramo još da radimo i bolje da igramo", rekao je Tristan.

O ličnim i timskim ambicijama nije želeo mnogo da priča, kako kaže – "sezona je dugačka".

"Idemo dan po dan, dugačka je sezona, nemamo vremena da pričamo o tome. Samo utakmicu po utakmicu, to je najbolji pristup", zaključio je Tristan.

Podsećamo, Tristan Vukčević je sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Dušana Vukčevića, a u Partizan je došao iz Real Madrida.

Rođen je u Italiji, a njegov otac je Srbin iz Bosne i Hercegovine, dok mu je majka Grkinja iz Švedske pa tako poseduje srpsko državljanstvo i pasoš Grčke i Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve