Nova vest
Košarka

Subota, 09.09.2017.

22:19

Grci trojkama razbili i poslali Litvance kući!

Reprezentacija Grčke plasirala se u četvrtinu finala Evropskog prvenstva pošto je ubedljivo savladala Litvaniju – 77:64 (25:17, 12:13, 24:18, 16:16).

Izvor:

Autor:

Grci trojkama razbili i poslali Litvance kući!
fiba.com

Grci su sjajno otvorili duel u Sinan Erdem Domu, posle deset minuta imali su osam poena prednosti i to vođstvo sačuvali do odlaska na odmor.

Veoma dobru su šutirali, posebno van linije 6,75, da bi se u drugom poluvremenu upravo šutevi za tri poena ispostavili kao ključni (11/24).

U poslednji kvartal ušli su sa dvocifrenom prednošću, nastavili su da je uvećavaju, Aktuelni viceprvaci Evrope su samo u jednom trenutku uspeli da dođu do daha i vrate se na -9, ali je onda usledila nova serija Grčke za tri poena i sve je bilo rešeno.

Najbolji kod pobednika bio je Kostas Slukas sa pet pogođenih trojki i 21 poenom (2/7 za dva, 5/7 za tri), uz pet skokova i četiri asistencije, a još tri igrača imala su dvocifren učinak.

Nik Kalates upisao je 14 poena i šest asistencija, Janis Burusis imao je 11 poena, osam uhvaćenih lopti i čak šest ukredenih lopti, dok je Kostas Papanikolau pored 11 poena imao šest skokova.

S druge strane, u poraženom sastavu najviše se istakao Midgaunas Kuzminskas sa 20 poena i pet skokova, Jonas Valančunas zabeležio je dabl-dabl sa 13 poena i 15 uhvaćenih lopti, a Mantas Kalnietis ubacio je 11 poena.

Njihov rival u borbi za polufinale biće bolji iz okršaja Hrvatske i Rusije, koji je na programu u nedelju, kao i duel naše selekcije i Mađarske u istoj polovini nokaut faze.

U prvom meču dana, Slovenci su lako izašli na kraj sa Ukrajincima, dok je Nemačka napravila malo iznenađenje i eliminisala Francusku, jednog od glavnih favorita turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve