Nova vest
Košarka

Petak, 01.09.2017.

22:12

Šved trojkom utišao Istanbul!

Reprezentacija Rusije savladala je Tursku u dramatičnom meču u Istanbulu na zatvaranju prvog kola grupe D – 76:61 (20:15, 16:18, 19:18, 21:22).

Izvor:

Autor:

Šved trojkom utišao Istanbul!
Getty Images

'Zbornjaja' je bolje počela, prva je stekla osetniju prednost, ali su jedni od domaćina završnog turnira uspeli da se približe i održe rezultatski priključak do poluvremena.

Treća deonica donela nam je izjednačenu borbu, a takvo stanje stvari bilo je do poslednjeg minuta pošto su se ekipe smenjivale u vođstvu.

Ipak, na 25 sekundi do kraja Aleksej Šved pogađa trojku sa osam metara za muk krcate i do tada veoma bučne Fenerbahče Arene, a Rusi potom rutinski privode susret kraju.

Šved je bio najefikasniji kod pobednika sa 22 poena (1/2 za dva, 4/8 za tri) i četiri asistencije, ali i čak sedam izgubljenih lopti. Sjajan je bio i Timofej Mozgov sa 20 peona i devet uhvaćenih lopti.

Vitali Fridzon, Andrej Zubkov i Dimtri Hvostov zabeležili su po osam poena.

U selekciji Turske blistao je Džedi Osman sa 28 poena (3/9 za dva, 3/5 za tri, 13/15 slobodna bacanja), sedam ukradenih, isto toliko skokova i četiri asistencije, ali su dvocifren učinak imali samo još Semih Erden i Erkan Vejselolu sa po 11 poena.

Na otvaranju grupe Belgija je savladala Veliku Britaniju 103:90, dok je naša reprezentacija nešto kasnije stigla do svog prvog trijumfa savladavši Letoniju – 92:82.

Upravo je Rusija naredni rival Srbije u subotu od 16 časova, Turci igraju sa Britancima, Belgijanci sa Letoncima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve