Nova vest
Košarka

Subota, 02.09.2017.

13:15

Bazarevič: Bogdanović pokazao da je spreman za NBA

Selektor Rusije Sergej Bazarevič istakao je odbranu nad Bogdanom Bogdanovićem kao jedan od ključnih faktora duela sa Srbijom.

Izvor: Kovačević

Autor: Kovačević

Bazarevič: Bogdanović pokazao da je spreman za NBA
Foto: StarSport

Dve selekcije sastaju se u subotu od 16 časova, u derbiju Grupe D u meču koji bi mogao da odluči o prvom mestu.

Oba tima su na premijeri ostvarila velike pobede, "Orlovi" su nadigrali Letoniju 92:82, dok je "Zbornaja" donekle iznenadila domaćina Tursku 76:73.

"Srbija je, prema mom mišljenju, utakmicu sa Letonijom počela opušteno. Ali su u drugom poluvremenu zaigrali odbranu i to je donelo rezultat", rekao je Bazarevič.

Prvu pobedu "Orlova" obeležio je Bogdan Bogdanović sa 30 poena.

"Bogdanović je opet demonstrirao da je spreman za NBA. Nadam se da će dobiti dovoljno minuta i definitivno će pokazati da vredi. On je najkreativniji igrač u ovom timu Srbije. Vrlo je bitno da ograničimo njegovu igru. Osim toga, Srbija će forsirati igru u reketu, gde visoki igrači Marjanović i Kuzmić vrše ozbiljan pritisak na protivnike. Tu su bukvalno uništili Letonce. Generalno, Srbija ima mnogo neprijatnih rešenja za protivnike, uprkos tome što su na EP došli bez mnogo važnih igrača", istakao je selektor Rusije.

Dan u Grupi D otvara duel između Letonije i Belgije (13:15h), dok će ga zatvoriti opet domaćin Turska i Velika Britanija (20h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve