Nova vest
Košarka

Subota, 05.09.2015.

22:25

Litvanija posle drame dobila Ukrajinu

Košarkaši Litvanije pobedili su Ukrajinu 69:68 u meču prvog kola Evropskog prvenstva u okviru D grupe u Rigi.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

U ostalim mečevima grupe Češka je pobedila Estoniju 80:57, a Letonija Belgiju 78:67. U narednom kolu u nedelju Litvanija se sastaje sa Letonijom, a Ukrajina sa Češkom.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Jankunas sa 22 poena uz pet skokova, dva poena manje ubacio je Valančunas, koji je imao dabl-dabl učinak jer je imao i 11 uhvaćenih lopti, a Mačijulis je meč završio sa 11.

U ukrajinskom timu istakao se Fesenko sa 19 poena i 11 skokova, Mišula je ubacio 13, a poen manje Rendl.

Od samog početka Litvanija je kontrolisala igru, ali je do dvocifrene prednosti stigla tek u drugoj četvrtini. Do kraja poluvremena Ukrajinci su uspeli da anuliraju zaostatak, ali ne i da prelome rezultat u svoju korist. I u drugom poluvremenu Litvanci su čuvali prednost, a tako je bilo sve do tri minuta pre kraja kad Ukrajina preokreće. U neizvesnoj završnici, tri puta je u poslednja tri minuta Ukrajina ispuštala minimalnu prednost, a pobedu Litvaniji sa penala doneo je Mačijulis.

Ni jednu ni drugu ekipu nije preterano dobro služio šut za tri poena, ali je Litvanija bila nešto bolja u tom segmentu igre. Pobednička ekipa bila je nadmoćna u skokovima u napadu, dok su ekipe kod uhvaćenih lopti u defanzivi bile ujednačene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve