Švedski mediji: "Kakav pakao"

Izvor: AK

Četvrtak, 19.06.2008.

15:44

Default images

Švedski dnevni listovi nisu štedeli svoju fudbalsku reprezentaciju i trenera Larsa Lagerbeka posle poraza od Rusije sa 0:2 i eliminacije sa Evropskog prvenstva. "Kakav pakao. Suviše stari, suviše žuti, suviše umorni", osvanuo je naslov u tabloidu Aftonbladet, koji je na svaku sportsku stranicu stavio i reč "sramota".

Švedska je završila takmičenja na Evropskom prvenstvu kao treća u Grupi D sa samo tri poena, a pobedila je Grčku i zatim izgubila od Španije.

Posle golova Rusije, glasni uzdasi mogli su da se čuju ulicama Stokholma od desetine hiljada navijača obučenih u žuto-plavo, koji su u barovima i na video bimovima gledali meč.

"Švedska je bila stara, ružna, igrala kukavički i slabo. Ne znam da li je uopšte imala fudbalski tim. Najgore je što se naša budućnost juče završila", navodi se u listu Aftonbladet.

Dnevni list Ekspresen ističe da "nažalost ovaj fijasko nikada nećemo zaboraviti", a zatim poziva selektora da podnese ostavku - "Vreme je da siđeš, Lars".

Prema pisanju ove novine, Lagerbek je "jedrio sa timom prema fudbalskom Bermudskom trouglu sa široko otvorenim očima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: