Neredi u Švajcarskoj posle poraza

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2008.

12:18

Default images

Švajcarska policija uhapsila je 20 navijača fudbalske reprezentacije te zemlje, a bila je prinuđena i da ispali više gumenih metaka kako bi zaustavila nerede koji su izbili u Bernu, posle poraza domaće selekcije od Turske na Evropskom prvenstvu. Portparol policije u tom gradu Jorg Mosiman rekao je novinarima da su neredi izbili kod železničke stanice, odmah nakon što je sudija odsvirao kraj utakmice u Bazelu, u kojoj je Švajcarska izgubila od Turske 2-1 golom u sudijskoj nadoknadi vremena i doživela eliminaciju.

Navijači su uhapšeni zbog napada na policiju, uništavanja imovine i krađe, rekao je portparol.

On je dodao da se većina navijača koji su meč pratili u kafićima i na gradskom trgu preko video bima ponašala veoma korektno, a da je u neredima učestvovalo tek nekoliko desetina navijača.

U Bazelu, gde se igrala utakmica, uhapšeno je 25 navijača, ali se ne navodi zbog kojih krivičnih dela.

Portparol tamošnje policije Hanspeter Vajshaut rekao je da se oko 100.000 navijača Švajcarske i Turske u navijačkoj zoni ponašalo korektno, iako je bilo navijača koji su bili frustrirani porazom u poslednjem minutu.

"Organi reda su, međutim, reagovali na vreme i sprečili da dođe do incidenta", rekao je Vajshaut.

On je dodao da su medicinske ekipe u tom gradu pre, za vreme i nakon utakmice intervenisale 122 puta, a da je pet navijača prebačeno u bolnicu, ne navodeći razloge intervencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: